Ozzy, de arrogante kater

ozzy_bloem.JPGMeestal kiezen mensen hun huisdier, bij ons was dat andersom.

Zo kwam er enkele jaren geleden, begin augustus, een lelijk klein mormel van een kitten aangewandeld. Het beestje was uitgehongerd en als er iets is waar ik niet aan kan weerstaan, zijn het toch wel die smekende kattenkijkers… Hij was zo tam als iets, duidelijk mensen gewend en hij wilde altijd maar geaaid en geknuffeld worden. Dit kon geen verwilderd beestje zijn, ik vermoed dat iemand hem “verloren gezet” heeft hier in de buurt.

In het begin kreeg hij restjes, of een blik vis dat we gekocht hadden en dat toch niet zo geweldig bleek te zijn. Maar binnen de paar dagen werd met die kleine zwerver uiteraard rekening gehouden bij het shoppen.
Die augustusmaand was heel erg mooi, wij waren bijna altijd buiten en dat katje zat dan doorgaans op iemands schoot, luid spinnend om er zeker van te zijn dat mijn hart toch wel helemaal zou smelten.

Mijn man was er in het begin niet zo enthousiast over, wilde de eerste week dat ik de dierenbescherming zou bellen, maar toen bleek dat het een katertje was, mocht hij blijven, zolang ik hem maar niet binnen liet…

In de loop van september werd het kouder, we zaten niet meer de hele dag buiten en dat katertje zat dan met zielige oogjes voor de keukendeur. Die is helemaal van glas, dus het effect was er wel. Toen begon zelfs ’s mans hart te smelten. “OK, laat hem maar binnen, maar alleen in de keuken!”

Ondertussen is dat aanhankelijk, graatmager kitten uitgegroeid tot een beeldschone, grote witte arrogante “je-weet-wel-kater”. Hij lijkt helemaal op Luna’s ploesiepoesie Look-a-like #64 Lola, alleen is hij wel degelijk een mannetje en heeft hij grijsgroene ogen.

Na wat hanig gedrag toen hij puberde, is hij nu stilaan in een vadsig mormel aan het veranderen… Hij knuffelt op zijn eigen voorwaarden, spreekt soms tegen en wenst je via een luide miauw gezondheid als je niest… Als het hem niet aanstaat, slaat hij zijn klauwen uit en zijn tanden zijn ook niet te onderschatten! Maar hij is zo schattig, dat we niet lang boos kunnen blijven…

Van kleine verschoppeling groeide hij in geen tijd uit tot de koning van de wereld. Hij is het kind van de kinderen, al zou hun kind verhongeren als ik hem geen eten zou geven. Hij weet altijd de beste plekjes in huis te vinden en buiten het verdedigen van zijn territorium en het occasioneel vangen van een onfortuinlijke muis, slaapt of eet hij. Als hij vindt dat hij al veel te lang dezelfde kattenkorrels krijgt, gooit hij ze met zijn poot uit het bakje en als we hem kattenvoer geven dat hem niet aanstaat, weigert hij te eten. Mijnheer de kat weet wat hij wil!

We noemden hem Ozzy, maar de naam Jaws was beter geweest, want hij is een groot wit monster met gigantische tanden…

6 Reacties

 1. Been there, done that…
  Kat nummer drie is hier ook zomaar komen aanwaaien enkele maanden geleden.
  We vermoeden dat ze nu zwanger is, het krel! (niet van onze katers, want die zijn gesneden)
  Nog een poezeke hebben binnenkort?

 2. Net zoals die van mijn buren.. die kweken maar voort.. en ze krijgen er geen eten. En in plaats van die wilde beesten eens te laten castreren dedju..
  Binnenkort gaat De Kattenval zijn intrede doen in de tuin. En dan: de vijver in met die smeerlappen !
  GRIJNS

 3. oh.. en bedankt voor de guppietip !

 4. @Zapnimf : koning Ozzy dult geen andere katten in en rond het huis… We hebben een mislukte integratiepoging achter de rug met een ander zwerverke dat hier probeerde binnen te geraken. Ozzy heeft daar korte metten mee gemaakt. Nu was dat ander katje echt wel een schuw en verwilderd beestje en bijna volwassen…

  @Aardvarksken : onze kater is gecastreerd, als je wil kan je hem inhuren om het goudvisprobleem op te lossen…

 5. @Aardvarksken : Gezien wij praktisch buren zijn en jij (las ik toch ergens) van plan bent van binnenkort een feest met veel volk te geven, stel ik hetvolgende voor : een geroosterde-kat-bbq. Ik kan alvast komen en als alles naar wens verloopt, kan ik nog enkele malse jonge peuzelhapjes meebrengen.

  geen dank

 6. Smaakt naar het schijnt net als konijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: