Laptoptijd versus gewone tijd…

laptop.JPGMijn laptop doet iets vreemd met de tijd. Als ik hem aanzet gaat de tijd namelijk in overdrive, voor ik het weet is het een paar uren later. Sinds we wi-fi hebben kan ik mijn lappie overal gebruiken, meestal ligt hij op de salontafel en verhuist hij een paar keer per dag naar mijn schoot. Ze hebben dat ding niet voor niks een schootcomputer genoemd! Alleen ambetant dat hij zo warm wordt…

Als ik moet werken zet ik hem heel bewust niet aan, ik gebruik de laptop van mijn werk ook uitsluitend om te werken, op dat ding wordt vrijwel nooit gesurft. Ik ben zo iemand die werk en privé strikt gescheiden houdt. Zo heb ik ook twee GSM’s, eentje van ’t werk die ik kan afzetten als ik gedaan heb en eentje van mij persoonlijk, zo kunnen klanten me niet storen op zaterdagavond om tien uur…

Mijn goeie oude lappie doet af en toe een beetje vreemd, dan hou ik mijn hart vast, want ik vergeet telkens om een backup te maken. Nu veel is er dan niet verloren, want er staat veel onzin op mijn harde schijf, buiten een paar foto’s die alleen op mijn laptop staan zijn het dingen die ik echt nooit zal missen.

Hij is drie jaar geworden een tijdje geleden, dat is naar het schijnt betrekkelijk oud voor een computer. Ik hoop dat hij het nog lang uithoudt, ik ben immers behoorlijk gehecht aan dit ding, het heeft heel wat meegemaakt en me bijna de hele tijd trouw gediend!

7 Reacties

 1. Zo schoon die liefde tussen jou en je computer 😉 Ik vind dat wel straf dat je erin slaagt om werk en privé ook op deze manier gescheiden te houden, maar tlijkt mij geen slecht idee…

 2. Bij mij alles in 1 : 1 laptop, 1 gsm, 1 auto. Mijn laptopke is ook aan zijn 4de jaar bezig, maar ik heb er nog nooit problemen mee gehad (hout vasthouden) en ik hoop dat zo te houden. Het enige lastige is dat de Wifi kaart nogal zwak is en dat ik er bijvoorbeeld dus niet mee kan buitenzitten in de zomer. Wat zijn we toch luxepaardjes he 🙂

 3. @Contessa – De liefde is zo groot dat mijn ventje soms jaloers is! 😉

  @Aardvarksken – Soms moet je gewoon wat verder in den hof gaan zitten, wij hebben op het terras ook geen ontvangst, maar halverwege de tuin weer wel… Hangt een beetje af van het aantal muren waar het signaal door moet. Wij ontvangen hier meestal 2 Wifi-signalen, natuurlijk (net als dat van ons) beveiligd.

 4. Ja waaierloos, dat wilde ik ook vorige zomer. Fier! Fier op dat tweedehandslaptopje van ebay waarmee ik overal in de hof kon surfen. Euh, tot ik merkte dat het zonlicht te fel was om mijn scherm nog te kunnen zien.

 5. @Zapnimf – een parasol doet in zo’n geval wonderen…

 6. Tiens tiens, dat moet lukken zeg ! Ik heb namelijk krak dezelfde laptop als jij. Ook bij Carrefour gekocht, zeker ?
  Ik ben er eigenlijk wel content van, op één irritant detail na : dat ventilateurke om af te koelen draait constant, maar dan ook constant !
  En ambetant dat dat is, dat lawaai…

 7. @dieu – ‘k heb hem gekocht via ’t werk, ze deden daar mee aan zo’n PC-privé-project van de overheid. Nu zit ik te hopen dat ze dat nog eens willen herhalen… Ik heb bijna altijd de radio opstaan, dat overstemt dat lawaai van dat ventilateurke!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: