Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation

ozzy_laser.JPGDat katten echte speelvogels zijn, is algemeen geweten. Dat ze helemaal gek worden van laserpointers is uitgebreid gedocumenteerd op het internet. Ik had me al een hele tijd voorgenomen zo’n ding te kopen en toen we vrijdag gingen shoppen in Aken, zag ik er eentje in de Mediamarkt.

 

Het effect was geweldig, Ozzy vindt het fantastisch en als we het laserlichtje even aan de kant leggen, blijft hij er nog een paar minuten achter zoeken. Hij springt overal tegen op en is even weer dat jonge speelse beestje van vroeger in plaats van het vadsig mormel van nu.

 

Natuurlijk kijken we erg goed uit dat het laserlicht nooit in zijn ogen kan schijnen. We richten het lichtpuntje meestal op een deur, dan kan het Oz-dier zich geen pijn doen als hij er tegenop springt. Die deuren moeten toch nog ooit een keer vervangen worden, dus een paar krassen van kattenklauwen kunnen niet zo veel kwaad…

 

Beschikken we eindelijk over een geheim wapen om hem ’s avonds uit de living te krijgen als we gaan slapen. Meestal heeft mijnheer Snorremans dan niet echt veel goesting om uit zijn luie zetel te komen en trakteert hij ons op tanden en klauwen als we hem proberen op te pakken. Soms slaapt hij op een stoel onder de tafel en hem daar wegkrijgen was altijd een hele uitdaging. Of hij speelde verstoppertje, wat ook behoorlijk irritant kon wezen…

 

Nu gaat zijn kopje al omhoog als hij het gerinkel van de sleutelhanger van de pointer hoort, zijn oren gespitst en zijn krachtige kattenlijf op scherp om achter dat kleine rode puntje te crossen. Zo leiden we hem dan netjes tot in de keuken, zonder het risico op pijnlijke schrammen!

 

ozzy_laser2.JPGozzy_4.JPGozzy_laser3.JPG

6 Reacties

 1. Hé dat is slim gezien. Maar is die kat zo dom om zich dagelijks te laten vangen hierdoor? 😉

 2. @Steven – Hij kan het volgens mij gewoon niet laten…

 3. Schitterend ! Ik vraag me ook wel af hoe lang het duurt eer hij het bedrog doorheeft…
  Ga me ook eens zo’n ding kopen om die wilde katten uit mijn tuin te krijgen.. Recht de vijver in ! *Grijns*

 4. @Aardvarksken – Volgens mij kan hij dit niet beu worden, het is immers zijn jachtinstinct dat getriggerd wordt… Enne, met zo’n ding ga je gewoon nog meer wilde katten in je tuin lokken. Misschien kan je dan een “wilde katten circus” beginnen!

 5. hahahaha, ik vind vooral de opmerking van ons aardvark wel goe -> klets boem, recht te vijver in.
  Ik zit met nen hof vol katten die niet van mij zijn maar die wel veel kakken. Wat dan absoluut niet tof is als ik dan al tegen mijn goesting meestal, ’t gras moet afrijden, en dan met mijn voeten in zo een platte kak sta.
  Oh god. Wat een zin. pft, ik laat m toch staan, nè.
  :D:D

 6. @Blah – Ik heb het ook al tegen Aardvarksken gezegd, de beste manier om buurtkatten weg te houden, is er zelf eentje in huis nemen, katten kakken namelijk nooit in hunnen eigen hof…
  Enne, ze zijn niet dol op water, maar katten kunnen echt wel zwemmen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: