Parasieten, yuk!

ozzygroenoog.jpgGisteren thuisgekomen na zware dag, met veel heel moeilijke en ambetante dinges, dus mijn humeur was niet schitterend. ’t Is niet echt aangenaam als iemand anders fouten maakt en ik dan de kastanjes uit het vuur moet halen. De klanten zijn dan kwaad op mij, want ik ben degene die het slecht nieuws moet brengen… Ik begrijp dat echt wel hé, maar plezant is anders.

Moest dan ook nog mijn zonen van ’t school gaan halen, dus ’t was allemaal haasten en vliegen! Thuisgekomen zet ik mij achter mijn laptop, om mijn administratie af te werken, staat mijn oudste achter mij “Mama, den Ozzy heeft overgegeven!”. Nu kan ik op mijn oudste rekenen om zoiets op te kuisen, de jongste zou er neffest staan kotsen, die kan daar dus niet tegen…

Zoon aan de gang met keukenrol en allesreiniger, hoor ik hem roepen “Mama, daar zitten wormen in!”, jakkes!! Ikke gaan zien, maar voor mij waren dat spagetti-slierten, onze Ozzy krijgt meer dan genoeg eten thuis, maar gaat toch nog overal in de buurt schooien naar restjes…

Toen bewoog één van die slierten, dus het waren wel degelijk wormen! Ikke direct naar de dierenarts gebeld voor een afspraak, maar dat is zo’n heel rustige madam, die zei dat ik hem moest wegen en dan terugbellen, ze zou dan wel een middeltje klaar leggen en dat konden we dan komen halen. Dat spaart ons toch weer een visite en den Ozzy is dan niet heel den avond half getraumatiseerd…

Ik was daar niet gerust in natuurlijk, want ik krijg geen pillen door dat beest zijn strot geduwd, nog in geen honder jaar! Bleek daar ook een oplossing voor te zijn, nu bestaat er iets dat je vanachter in zijn nek moet aanbrengen, net zoals dat spul tegen vlooien en teken…

Maar dan moesten we natuurlijk nog weten hoeveel de kat weegt, want dat spul bestaat in twee dosissen, voor katten van minder dan 5 kg en voor katten die meer wegen. Ik heb echter geen weegschaal in huis, allez ‘k heb er wel een, maar die is kapot… Dus Ozzy in zijn reismand gestoken (met heeeel veeeel moeite !) en met die reismand naar de buurvrouw. Oudste zoon op weegschaal gezet zonder Ozzy en daarna met dat reismandje in zijn handen. Ik ga zelf voor geen goud op een weegschaal staan als daar iemand op staat te kijken, dus ikke gelukkig dat ik dat door één van de zonen kon laten doen!

Enfin, den Ozzy is ne ferme kater van ongeveer 6 kg! Zoon naar dierenarts voor medicatie en voor 6,20 euro waren we gesteld. Ik heb wel den indruk dat hij er vandaag een beetje van weet, maar hij eet goed, dus ’t zal wel in orde komen zeker?

11 Reacties

 1. Uh oh, ik moet er niet aan denken dat er hier ook ergens wormen uit een van de katten gaan uitkomen! Jakkes, bah. Maar ’t hoort erbij, natuurlijk. En als het gebeurt, weet ik toch al dat het niet al te erg is.
  Beterschap aan den Ozzy!

 2. @Marleen – ach dat komt wel goed, katten zijn sterke beesten. Ik weet ook niet of hij er echt last van heeft, of gewoon nog aan het mokken is omdat ik dat vies spul in zijn pels gesmeerd heb…
  Als uw katten muizen vangen, moet je ge ze normaal gezien 4 keer per jaar ontwormen.

 3. Heb je nu niet de reismand meegewogen? Maar ja, liever iets te veel van dat medicijn…

 4. @Patrick – die reismand weegt niet veel, dat is zo’n plastieken geval, het type dat mee kan op het vliegtuig. Niet dat ik onzen Ozzy mee ga nemen op een vliegreis, die reismand dient alleen voor de tripjes naar de dierenarts… Mijn oudste wou dat ook apart wegen. “Mama moeten we nu niet die tarra wegen, zodat we de netto kunnen berekenen?”

 5. Hé gatverdamme wormen!! Ik ben niet snel vies van iets, maar met dit te lezen zag ik het helemaal voor me en kreeg de rillingen bah.
  hoop dat het snel over is.

  groetjes

 6. @gezinvan4 – ik dacht altijd, ach mijn katten gaan dat niet krijgen en ik heb ze ook nooit die ontwormingspillen gegeven (gewoon omdat ik ze er niet inkreeg) en ze hebben er nooit last van gehad… Maar den Ozzy is nen echte muizenvanger en die hebben daar rapper last van. Gelukkig hebben ze nu dat spul om voor in zijn pels!

 7. Toen ons katje arriveerde, had het oormijt, vlooien en niesde het veel. Momenteel is ze een gezond, gestroomlijnd, grijs kattinnetje zonder mankementen.

  En wat kan een kat je dag goedmaken!

 8. Ik ontworm de mijne ook elke 4 maanden maar wist niet van de spul in hun nek. Goed dat ik het weet, want het was vroeger ook de ‘verkrachting’ met die pil.
  Om de paar maanden een middel tegen vlooien & teken, eens per jaar naar de dierenarts voor hun prik tegen de katteziekte & katteniesziekte, ontwormen, … Best dat we ze graag zien hé.

 9. @Zaloezie – alleen al dat spinnen. Is er een geluid dat aangenamer en rustgevender is dan dat? Maar ’t zijn rare beesten… “They mess with your mind!”

  @Miche – ik heb dat wel een paar keren geprobeerd, maar ik krijg geen pillen door dat beest zijn keel! Den Ozzy slaagt er elke keer weer in om die pil weer uit te spuwen. En hij is daarna een hele tijd wantrouwig ten opzichte van ons, alsof hij getraumatiseerd is of zo… Voor vlooien en teken gebruik ik Frontline, zo om de 3 weken ongeveer. Daar heeft hij ook een hekel aan, maar dat spul aanbrengen in zijn pels is nog doenbaar.

 10. Euh… ontvlooien, ontwormen, ontteken… hmm, daar zeg je wat… hoelang zou dat alweer geleden zijn?

 11. @Zapnimf – ’t is een hele boekhouding hé? Ik zet dat in mijn PDA, met alarmkes erbij, anders kan ik dat met geen mogelijkheid onthouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: