Vorig jaar…

sneeuw.jpgBen ik echt de enige die nog weet dat er vorige winter en de winter daarvoor, in de Ardennen onzettend veel sneeuw lag, echt weken aan een stuk? Dat op de camping een aantal voortenten het begeven hebben, onder het gewicht van bijna een halve meter sneeuw. Hoe ik meer glijdend dan rijdend met een bang hart, mijn weg naar huis heb moeten zoeken… Na wandelingen door sneeuw die op sommige plekken meer dan kniehoog lag. Man was dat vermoeiend!

Dat in Duitsland de overkoepeling van een schaatsbaan ingestort is en mensen wanhopige pogingen ondernamen om, met gevaar voor eigen leven, de sneeuw van hun dak te scheppen, omdat daken in Beieren nu eenmaal niet voorzien zijn op een sneeuwlaag van meer dan drie meter dik.

bloem_bij.JPGBen ik de enige die zich herinnert, dat er vorig jaar op de radio bericht werd, dat het in april nog zo koud was, dat de imkers zich zorgen maakten over de bijen? Dat terwijl zowat de hele wereld, na één (1) warme winter, volledig lijkt op te gaan in de massahysterie rond de opwarming van de aarde…

Voor de rest, ik heb een poging gedaan om bij te lezen, maar ik ben nog niet rond geraakt…

16 Reacties

 1. Of je de enige bent, weet ik niet, maar ik moet toegeven dat ik het me in alle geval niet herinnerde.

 2. Ook al daarom maak ik mij niet teveel zorgen over de “opwarming van de aarde” hype. Tenslotte hebben zich klimaatsveranderingen voorgedaan al lang voor de mens zefs maar bestond. Waar wij nu wonen was een paar honderduizend jaar geleden de zeebodem.
  Sir Koen.

 3. Ik wist het nog, want vorig jaar een paar weken voor de paasvakantie hebben we erover gedacht om te gaan langlaufen. ongelooflijk als je nu het weer ziet. Volgens mij zijn de seizoenen serieus in de war! En ik ook!

 4. Zaten wij niet aan het einde van een ijstijd? Met gevolg dat de aarde opwarmt? En dat daarom de seizoenen ietwat in de war zijn?

  Wij zijn onderdeel van een veel groter geheel, waarvan we nog niet de helft begrijpen, wat zeg ik, nog geen fractie. Iets meer dan 500 jaar geleden dachten ze nog dat de aarde een platte schijf was. En wat is nou 500 jaar gezien de leeftijd van de aarde?

  Niet dat de mens geen enkele invloed heeft op het geheel, en dat er duidelijk iets gedaan moet worden aan milieuvervuiling en wat dies meer zij. Maar het is te gemakkelijk om alles aan de mens te wijten, en te doen alsof wij boven de natuur staan!

 5. Ik vind het ook een beetje vergezocht omdat ze die “opwarming van de aarde” voorspellen, met dezelfde middelen als waar ze het weer voor de komende 3 dagen mee voorspellen. Hoe vaak zitten ze er dan niet naast?

 6. Ik wist het niet meer, raar he, hoe snel een mens vergeet? Ik weet meestal zelfs niet meer wat ik enkele dagen geleden gedaan heb …
  Ik maak mij – in tegenstelling tot mijn vriend en blijkbaar de rest van de wereld – ook niet veel zorgen over de opwarming van de aarde. Ik denk dat de aarde uit zichzelf aan het opwarmen is, en dat wij er gewoon voor zorgen dat dat sneller gaat. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we niets moeten doen tegen die milieuvervuiling! Ik begrijp die paniek gewoon niet …
  En zo uitzonderlijk waren deze temperaturen ook weer niet: april 1968 was ook een hele warme maand …

 7. ik weet dat er vorig jaar rond deze tijd nog geen monstrueuze spinnen in mijne living zaten… grmbl…

 8. Ik ben mij daar eigenlijk ook nooit echt van bewust, ben niet zo goed in het onthouden van dagen, tijden en het klimaat dat er bij hoorde. Maar als je het zo zegt: merkwaardig, inderdaad!

 9. Opwarming van de aarde impliceert niet noodzakelijk dat het overal warmer wordt. Zo zijn er theorieën die voorspellen dat het in Europa net kouder zou worden, doordat het smelten van de pool een stroom van koud water teweeg brengt. Feit is dat de laatste jaren overal ter wereld warmte- en koudereocrds gebroken werden. Vraag is of wij met onze uitstoot daar mee verantwoordelijk voor zijn en of er überhaupt iets aan te doen valt. Klimaat veranderingen blijven echter zeer gevaarlijk. Het zou niet de eerste keer dat een gehele soort van de kaart geveegd wordt door het einde of het begin van een ijstijd…

 10. Voor al degenen die de paniek omtrent de opwarming niet begrijpen, kijk eens naar de kei-interessante docu-film van Al Gore ‘An inconvenient Truth’… Ik ben er zeker van dat jullie ogen zullen open gaan. Deze documentaire heeft me wakker geschud. Sindsdien ga ik veel bewuster om met energie…

  Gewoon DOEN : haal de dvd in huis! De aarde en onze kinderen zullen u dankbaar zijn!

  Groetjes,

 11. @Iedereen – gelukkig zijn er toch nog mensen die er zo over denken! De enige reden dat ik mij die dingen herinner is omdat ik zo veel foto’s neem, dat drukt je echt wel met je neus op de feiten… En toen we begin dit jaar in Oostenrijk waren, was die ramp met die schaatsbaan net een jaar geleden en hadden ze het daar nogal regelmatig over op de radio.

  @Hilde – tja, met beelden en statistiekjes kan je alles bewijzen… Ik heb zo een tijdje geleden een documentaire gezien over 9/11. Daarin beweren de makers, dat de Amerikaanse geheime diensten en de mossad en zo achter die aanslagen zaten. Ook al weet ik dat dat klinklare onzin is, het zag er allemaal erg geloofwaardig uit!
  Ik ga bewuster met energie om, omdat energie duur is en het altijd dom is om iets te versmossen. Trouwens, binnen een jaar of 30, of hoeveel het ook is, is al de aardolie op, dat gaat nogal een co2 besparing zijn! Leve de kerncentrales!

  @Rupert – ik heb dat ook gezien, van die ijstijden voor Europa en awel, dat zag er ook heel overtuigend uit! Gelukkig hebben mensen door de tijd heen geleerd hoe ze zich moeten beschermen tegen hitte en koude… Ze zijn die waarnemingen ook nog niet zo oneindig lang aan het doen en waren ze altijd wel nauwkeurig? Wat zegt een periode van 150 jaar over het klimaat van een planeet die oneindig veel ouder is?

 12. Ik weet dat ik vorig voorjaar tot eind mei nog lekker warm gekleed was op de markt, dat het veel regende, dat de mensen die textiel verkochten “zwarte sneeuw” zagen omdat hun zomergoed niet verkocht geraakte……..

  Wat betreft manipulatie doormiddel van beelden: Dat is een fenomeen dat me meer verontrust dan de opwarming. Je moet al ergens werkelijk bij betrokken zijn om te weten of nieuws waar is, of gemanipuleerd, of onvolledig is.

  Wat ik wel vermoed is dat het gemakkelijker is voor veel mensen om over zoiets algemeens te praten en te oordelen (alsof men zelf deskundige is) dan over zichzelf en over eigen problemen (waarover velen onkundig zijn) Ook dat baart me zorgen.

  Wat me ook zorgen baart is dat velen zich focussen op details om hun beweringen te staven, in plaats van te proberen om een totaalbeeld te verkrijgen.
  Het is misschien ziets als je focussen op een spinneweb mét spin in je kamer (waardoor sommigen door het lint gaan), terwijl je een vergeet dat je een pracht van een huis hebt.

 13. Aaaach… over 500 miljard jaar wordt de aarde opgebrand door de zon. Om maar aan te tonen dat er altijd beweging is geweest en zal zijn op en in en rond de aarde. Niet dat dit een pleidooi is om zomaar zonder nadenken met energie en de aarde om te gaan.

 14. @Annemiek – mooi huis of niet, één spin en bibie krijgt een paniekaanval…

  @PP – ’t is allemaal relatief hé, is er ook niet nog ergens een gigantische meteoriet op weg naar hier?

 15. Ik weet nog dat juli schitterend was en augustus nat. Telt dat ook?

 16. @Zapnimf – allez gij, augustus nat? ’t Heeft maar ene keer geregend, maar dan 30 dagen aan een stuk! 😉 Vooral ook erg koud…
  ‘k Hou mijn hart vast voor dit jaar, want ik heb mijn verlof gepland in augustus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: