Voor snelle lezers…

Toen ik gisteren toch songteksten zat te zoeken, heb ik ook even naar “Volare” gezocht toen de “Gipsy Kings” bezig waren en dit vond ik onweerstaanbaar!

Ik kan alleen niet zo snel Italiaans lezen… Al dacht ik dat het Spaans was, gelukkig toch even opgezocht. Trouwens het heet niet “Volare” maar “Nel blu dipinto di blu”.

6 Reacties

 1. Ben ik effe blij dat ik dat weet 😉
  Thx Sandrissimo of heet jij ook niet zo ?

 2. Ik vond het keileuk om het nog eens terug te zien… had het een tijdje geleden ook toegestuurd gekregen.

  Het is toch wel Spaans, hoor! Ik ken wel geen Spaans, maar mijn kinderen leren Spaans op school… En woordjes als manos, azul enz… hebben zij al geleerd. Ik heb een stukje van de tekst op FreeTranslation gegooid en ik kreeg een min of meer Engels stukje terug…

  ‘Pienso que un sueno parecido no volvera mas
  Y me pintaba las manos y la cara de azul
  Y me improviso el viento rapido me llevo
  Y me hizo a volar en el cielo infinito’

  werd :

  ‘I think that an I sound seemed not to return but AND painted me the hands and the face of blue AND me
  unforeseen the wind rapido I carry me AND did me to fly in the infinite sky’

  De vertaling trekt natuurlijk nergens op! Dat krijg je trouwens altijd als je via zo’n vertaalwebsites gaat, maar de woorden werden wel herkend, dus vermoed ik toch dat het Spaans is, niet?

  Groetjes,

 3. @Duvel – ’t is een samentrekking van San(dra) en fortissimo, ik ben blijkbaar nogal een druk iemand…

  @Hilde – volgens wikipedia is het Italiaans en zou Italië met dit liedje deelgenomen hebben aan het Eurovisie Songfestival. Nu lijken Spaans en Italiaans wel nogal op mekaar natuurlijk, net als Nederlands en Duits.

 4. even een reactie op een reactie haha. van T komt het ook dat hij adhd heeft N. daarin tegen heeft dat niet maar heeft een verschrikkelijk houding van oooh ik kom er wel door en anders doe ik toch nog een jaartje over. bij T. zijn we ook pas 3 maanden geleden begonnen met rilatine omdat hij zich niet kon concentreren en heeft dus in het begin van het eerste schooljaar veel gemist eigenlijk. van het clb moet ik niet veel hebben T. heeft 2 jaar onder adhd indicatie aan het arc gelopen en nooit hebben we iemand van het clb gezien al werden ze wel elke keer uitgenodigt totdat de keuze van het eerste leerjaar viel toen stonden ze er in ene wel en wilde T. nog een jaar 3de kleuterklas laten doen terwijl dat kind zijn eigen rotverveelde of naar het bijzonder onderwijs en toen ik vroeg hoezo bijzonderonderwijs?(hij is 6 maar heeft een IQ van een kind van 8 a 9 jaar) was hun antwoord omdat hij adhd heeft en ik ben eigenlijk verschrikkelijk boos geworden omdat ze hem niet eens een kans gaven. Ik heb ook adhd en heb 3 jaar geleden m’n diagnose gekregen en heb ook gewoon het regulaliere onderwijs gevolgd dus ik vond dit een verschrikkelijke belediging voor hem.

  groetjes

 5. Heel grappig! Ik meende enkele Spaanse woorden te herkennen en dacht dus… dit is Spaans. VERKEERD! Mijn talenkennis beperkt zich tot Nederlands, Frans en Engels, spijtig genoeg… Weer iets bijgeleerd, zie!

  Groetjes,

 6. @gezinvan4 – vooral de positieve kanten proberen te vinden van die ADHD, zo kan het in plaats van een probleem, een voordeel worden. En het gaat vaak samen met een hoog IQ, daar krijg je bijna altijd wel iets gratis en voor niks bij hé?

  @Hilde – die talen lijken voor ons ook erg veel op elkaar hé?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: