Alle Dagen Heel Druk (2)

Ik heb ADHD, het maakt deel uit van wie ik ben en ik zou het niet meer willen missen, ook al maakt het mijn leven niet altijd gemakkelijker… Dat ik er de voordelen van leerde zien, komt voor een groot deel door de mensen die ik leerde kennen op het ADHD+ forum. Ik vond er herkenning, een positieve instelling en vooral ontzettend veel informatie!

Plots was ik niet meer alleen, nee er waren hopen mensen zoals ik. Door hun ervaringen leerde ik om die ADHD voor mij te laten werken, in plaats van tegen mij. En stilaan begon ik één van de oude getrouwen te worden en voor ik het wist, was ik één van de mensen die nieuwkomers een goed gevoel probeerde te geven. Het was gek dat zij mij om raad vroegen… Ik die vroeger zo verloren liep in mezelf, kon nu mensen helpen om weer wat structuur in hun leven te brengen.

Ik vond op het forum ook heel wat leesvoer, boeken die ik van voor naar achter of van ’t midden naar voor of naar achter gelezen heb, boeken waar ik gewoon in kon grasduinen, al naargelang in welke stemming ik was (of ben, want ik grijp er nog regelmatig naar terug).

Als het me af en toe even teveel wordt, dan moet ik die druk binnen in mij kunnen ventileren. Dat duurt meestal niet lang en door het even op het forum te gooien en de reacties van lotgenoten te lezen, kan ik alles weer in perspectief zien en stilaan weer tot een relatieve rust komen.

Tot mijn grote ontsteltenis ging het forum eerder dit jaar bijna ter ziele, maar gelukkig hebben een paar mensen er hun schouders ondergezet en gered wat er te redden viel. Ik ben hen daar ook erg dankbaar voor, al ben ik een hele tijd afwezig geweest. Eigenlijk vooral omdat ik obsessief bezig was met deze blog. Het heet nu AD+HD en het is nog altijd een oase van herkenning, informatie en optimisme, maar ook een plek waar je eens uit kan razen als het je er even door zit.

Iedereen is welkom, mensen met ADHD, mensen die samenleven met een ADHD’er, ouders van ADHD’ers, partners, vrienden of mensen die gewoon nieuwsgierig zijn. Ik zou zeggen, ga er eens langs!

8 Reacties

 1. Vroeger dacht ik altijd dat, naarmate je ouder werd, ADHD verdween. Niet dus.
  Je zult je bij momenten allicht wel ergeren aan de onwetendheid die er bij veel mensen (zoals ik…) heerst omtrent ADHD.
  Het forum is alvast een interessante tip. Een bevriend koppel heeft een zoontje (lagere school) dat ADHD heeft. Ik stuur hen alvast de link door. Thanks.

 2. @Menck – ze zijn van harte welkom, iedereen trouwens! Zo kunnen we dan één voor één mensen laten zien wat ADHD echt is.

 3. Interessant forum, ik ga er zeker eens wat meer tijd voor uit trekken…

  Ben op het eerste gezicht niets tegen gekomen over alternatieve behandelingen. Maar ik vermoed dat ik hierover meer kan vinden in de literatuurlijst?

  Groetjes,

 4. Fijn dat je het als een aspect van je persoon beschouwt, en er vrede mee genomen hebt. Je zou inderdaad een heel ander iemand zijn zonder die ADHD. Ik ben wel psychologe en weet er iets van af maar ik denk dat weinig mensen zich echt kunnen voorstellen wat het nu juist is om het zelf te hebben en er mee te moeten leven, en ik dus ook niet. Een goede tip alleszins voor iedereen die er mee te maken heeft, ik ga ook eens snuisteren op het forum.

 5. @Hilde – de enige alternatieve behandeling, waarover ik niks dan goede commentaren hoorde is neurofeedback (of EEG-biofeedback). http://www.add-adhd-plus.com/index.html
  Er zijn mensen die hun kinderen een heel streng dieet laten volgen en daar in het begin wel een goed resultaat mee krijgen, maar zoiets is erg zwaar voor het kind in kwestie. Het is namelijk zo dat de symptomen van een voedingsallergie, erg op ADHD kunnen lijken, het werkt niet bij iedereen, dus is de discussie dan, dat die kinderen waar het wel helpt, geen ADHD hebben en dus een foute diagnose kregen.
  Wat ook zou moeten helpen is visolie (Omega3), al is dat omstreden en waar ik persoonlijk baat bij had, is Memosym (van Similia) een voedingssupplement met oa L-Glutamine, choline, Ginko biloba en vitamine B. Het is op en ik ben nog niet terug naar de apotheek geweest, vandaag eens werk van maken! Ik vind daar ook niet direct iets over op internet (wel veel info over de ingrediënen).
  En dan zijn er nog de zweverige toestanden van de Indigo-kinderen, vegatest, familie-opstelling…

 6. @Life is a dance – als je de diagnose ADHD krijgt, kan je 2 dingen doen, het accepteren en er je voordeel mee proberen te doen, of in een hoekje zitten treuren. Je moet ook gewoon je beperkingen leren aanvaarden en je daar niet te veel aan ergeren, niemand is immers perfect!

 7. Mijn neef is een heel actieve jongen, vol kattekwaad (je kent dat wel), en hij let niet op in de les en doet lastig. Leerkrachten klagen, tante met neef naar CLB, neef getest, neef heeft geen ADHD (volgens tante net niet, maar volgens mij helemaal niet), maar neef krijgt toch Relatine. En daar gaat mijn haar dus van rechtstaan, he!
  Ik weet dat ADHD echt is en dat er mensen zijn die daar echt last van hebben, en dus is het heel erg dat actieve kinderen meteen de stempel ADHD krijgen en de bijhorende Relatine. Want na een tijd gaat iedereen denken dat ADHD niet bestaat …
  Bij mijn neef zou discipline trouwens beter helpen dan Relatine, maar ja, dat mag je natuurlijk niet zeggen …

 8. Ik ben het met Lena eens dat men tegenwoordig nogal lichtvaardig met het etiket ADHD omspringt. Iedereen met een beetje kwik in het gat, heeft tegenwoordig ADHD, terwijl dat volgens mij echt niet zo is. Er zijn rustige mensen, er zijn actieve mensen, er zijn hyperactieve mensen en er zijn mensen met ADHD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: