In kringetjes…

Gisteren heb ik twee pigmentvlekjes laten bevriezen, al weet ik niet of ik het zo moet noemen, het leken eerder twee platte wratjes. Ze konden niet echt kwaad, maar ik ergerde me eraan en zat er altijd aan te prutsen, dus was het beter om er ineens komaf mee te maken…

Echt donker waren ze niet, je kon ze goed voelen, maar eigenlijk bijna niet zien. Dat “vriesding” werkt maar twee minuten, dus moest de dokter wel snel van het ene vlekje naar het andere kunnen gaan. Omdat mijn benen vol sproeten staan, was dat wel een beetje een probleem. Ik opperde lachend dat ze er misschien in balpen een kringetje rond kon trekken. In plaats van mee te lachen, nam ze een balpen en trok rond de twee vlekjes die ik aangaf een cirkeltje.

Het bevriezen deed niet echt pijn, alleen een beetje toen er terug leven in kwam. Nu vriesblaren zien er net zo uit als brandblaren, ze doen echter bijlange niet zoveel pijn en er blijven geen littekens achter. Maar nu zit ik hier natuurlijk schoon, met op elk been een grote blaar in een blauw kringetje. Het doet niet echt zeer, maar het is wel te gevoelig om er over te gaan wrijven om het cirkeltje weg te krijgen en die blaren mogen ook niet open gaan. Het warme water van de douche doet trouwens ook niet echt goed…

Ik zal maar gewoon wachten tot het vanzelf afslijt zeker?

18 Reacties

 1. Héééén
  alweer twee schoonheidsvlekjes minder 😉

 2. Ik zou er de eerste dagen toch niet aankomen…maar het zal zeker mooi genezen!
  Ik heb het ooit (lang geleden!) laten doen met een lelijke wrat op de rug van mijn hand waaraan ik altijd zat te krabben. Nu is daar niks meer van te zien…
  Juist geduld hebben – het is toch zo’n schone deugd!
  😉
  Prettig weekend!

 3. @Annemiek – Op mijn kuit en net naast mijn knie, pfft… Iemand zei me ooit “gij bruint in plekskes!”, dat zegt genoeg hé!!

  @Annemie – Ik weet het, je moet er alleen mee uit de zon blijven… Ik heb een paar jaar geleden een paar kleine boebelkes op mijn handen laten bevriezen in de zomer. Uw handen uit de zon houden, dat is dus onmogelijk, zeker als je zoals ik veel buiten bent voor je werk. Toen kwamen er lelijke pigmentvlekken op die plaatsen. Gelukkig zijn ook die weer weggegaan.

 4. Hoe heb je die pigmentvlekken weggekregen???????? Nooit geweten dat die vanzelf weggaan:-)
  Lange rok voor een paar dagen staat ook gracieus.

 5. Ik heb zo een bobbelke achteraan mijn enkel. Iedereen vraagt dan ‘eek wa edde gij daar” *rolleyes* en de dermatoloog heeft dat ook bevroren maar daar is niks aan verandert :s ik zou het moeten laten wegsnijden maar dat doe ik ni. ’t stoort me niet, ’t doet geen pijn en ik laat ni in me snijden voor niks. bah.
  Bruine vlekjes heb ik ook, maar zolang die niet jeuken of ambetant doen, laat ik die ook zitten. Ze vallen niet echt op. Ik mijd me van prutserijen aan mijn lijf he :D:D

 6. oep. Veranderd moet met een d. Domme zreifvout :D:D

 7. Mijn moeder (86) die hier 4 km. verder woont staat vol met bruine en andere vlekjes. Zij ging naar een dermatologe en die begon ook te bevriezen en weg te branden. Doch zij bevroor die dingen zo diep en zoveel tegelijk dat mijn moeder ’s avonds in chock raakte. Zij is daar een week lang niet goed van geweest. Toen bleek dat die dermatologe een week later was opgepakt wegens drugsverslaving! Mijn moeder is ondertussen bij een andere dermatologe, en die eerste werkt alweer gewoon voort.
  Sir Koen.

 8. Ik heb overal bruine vlekjes, grote, kleine, sommige dik, andere dun, op een zeer bleke huid. Ik zou elk jaar een keer naar de dermatoloog moeten, maar blijf het altijd maar uitstellen.
  Mijn kinderen vroegen een keer of ze dat later ook zouden krijgen, want ze vinden dat toch maar niets zo ‘gespikkeld’ rondlopen. ’t Is van uw kroost dat ge het moet hebben 😉

 9. Wat hoort er allemaal thuis onder de noemer ‘pigmentvlekken’? Ik ben geen specialist terzake…
  Daar zijn de doodgewone ‘sproeten’, maar mensen met lichte huid en ros haar (wat ik trouwens héél mooi vind) kunnen er héél veel hebben. Dan heb je de melanomen of goedaardige pigmentvlekken, de bruine of donkere vlekken die ook bobbelachtig kunnen aanvoelen en dan heb je nog de ouderdomsvlekken die wel verward kunnen worden met pigmentvlekken. Mijn bejaarde moeder van 83 (lichtbruin van haar en bleke huid) is bezaaid met ouderdomsvlekken, vooral op armen en handen. Mijn vader, 86, zwartharig (vroeger toch) en lichtbruine huid zit dan vol met pigmentvlekken die toch in het oog moeten gehouden worden… Ikzelf, met donker haar (ooit!) heb sproeten in het gezicht, pigmentvlekken alom (die ik in de gaten houd) en oprukkende ouderdomsvlekken! Vorig jaar was ik in behandeling bij een dermatologe voor mijn haar en heb ondertussen alles toch eens laten checken! Voorkomen is beter dan genezen….maar tegen ouderdomsvlekken op hoge leeftijd is geen kruid gewassen. Dat hoort er nu eenmaal bij.

 10. Ik heb overal pigmentvlekken (gelukkig goedaardige): armen, benen, voeten, handen, vingers, tenen, gezicht (een stuk of twee maar, maar toch), hals, achterwerk, … en in de zomer komen daar op mijn armen en mijn gezicht nog eens zomersproetjes bij. En nee, ik ben niet ros, ik heb heel donkerbruin haar (bijna zwart maar toch net niet).
  Mijn zussen zijn blond en zij hebben ook zo’n vlekken, mijn ouders trouwens ook (maar mijn vader is niet blond :-)).
  Vroeger vond ik dat lastig en lelijk, maar ik heb er mij al heel lang mee verzoend. Ik zou ook elk jaar naar de dermatologe moeten, maar ik stel dat ook telkens uit. Als ik in de zon wil liggen, moet ik mij wel telkens insmeren met minimaal een factor 20 (de eerste keren dat ik in de zon kom met een factor 30 – ik verbrand zeer snel).
  Mijn oudste zus (die jonger is dan ik, maar hoe zeg je dat anders?) vindt haar vlekjes heel erg lelijk, mijn jongste zus trekt het zich niet aan.
  Ik heb vorig jaar ‘babysproetjes’ gekregen: ik had nieuwe sproetjes ontdekt op mijn vingers, heel erg klein. Nu zijn ze al wat groter, kleutersproetjes, dus 🙂

 11. Ik heb er veleden jaar ook enkele later ‘bevriezen’ op mijn rug. Niet veel last van gehad, maar ik genees zeer vlug … Komt wel goed, maar van af blijven anders worden het littekens. Het zijn tenslotte wonden hé.

 12. Ik heb het destijds ook laten doen met een koppeltje wratten. Die plekjes zijn mooi genezen. Prutsen is uiteraard uit den boze. Maar ja, vrouwen en niet prutsen gaat o zo moeilijk samen. 😉

 13. Misschien kan je met een watje met wat zeep/aceton/… zachtjes over de kringetjes gaan en ze zo laten verdwijnen? Wel opletten dat je niet op de vriesblaasjes komt! En anders trekt dat wel weg hoor 🙂

 14. Ik heb al heel mijn leven sproeten. In de zomer dus meer. Zonnen is helemaal niks voor mij omdat ik niet bruin en er alleen maar jeuk van krijg.
  Maar ja, er zijn toch mensen die sproeten charmant vinden, dus… so what?…

 15. @ Annemie
  Een kleine rechtzetting: melanomen zijn kwaardaardige vlekken, huidkanker. Dus verre van goedaardig.

 16. Aangename kennismaking! Heb je gevonden via linkje van die knotsgekke Blah. Heb zelf een kwaadaardige en agressieve melanoom gehad op mijn arm, waar men een serieuze hamburger heeft uitgesneden. Dat is nu drie jaar geleden, en ik heb er eigenlijk nooit van wakker gelegen.
  Daarom vind ik die leuze van u zo tof: Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de sfeer maken!
  Groetjes.

 17. @annemiek
  Je hebt gelijk…ik heb me hier vergaloppeerd! Bedankt voor de rechtzetting…

 18. @Hilde – gewoon laten bevriezen, dan zijn ze weg.

  @Blah – ja snijden, daar ben ik ook niet zo voor, dan is dat bobbelke wel weg, maar dan heb je in de plaats een litteken…

  @Sir Koen – ik laat dat bij de huisarts doen en dat zijn altijd kleine oppervlakkige letsels die makkelijk te bevriezen zijn. Een dermatologe die een patiënt zo mismeestert, dat zou toch niet mogen kunnen hé?

  @Sabine – ik heb ook overal vlekjes, sproeten, kleine moedervlekjes die veel donkerder zijn en soms ook een beetje dikker (dat noemen ze hier in Vlaams Brabant blijkbaar “peperkousen”) en dan nog echte moedervlekken…

  @Annemie – ik heb van mijzelf lichtbruin haar en veel sproeten, ik bruin ook niet gemakkelijk en moet erg oppassen om niet te verbranden.

  @Lena – ik vond dat vroeger ook erg, maar ik heb me er mee verzoend, je moet wel hé, je krijgt ze toch niet allemaal weg!

  @Miche – moeilijk om eraf te blijven, maar ik ben en in geslaagd om de blaren heel te houden.

  @Menck – dat is raar hé? Die vrieswonden zien er net zo uit als brandwonden, maar veroorzaken geen litteken.

  @PP – ik blijf er maar af, op mijn ene been zie je het al bijna niet meer (dat kringetje) en mijn rok is lang genoeg om het andere te bedekken…

  @Speedy – ik ben al heel mijn leven een schaduwzoeker. Ze lachen daar nog altijk mee thuis (allemaal zonnekloppers), als ze mij kwijt waren, moesten ze gewoon naar schaduw zoeken, dan vonden ze mij direct!

  @Annemiek – melanomen zijn inderdaad altijd kwaadaardig.

  @Gidsjoris – ik weet niet hoe ik eraan gekomen ben, ik heb dat waarschijnlijk ergens gelezen en dat is dan blijven hangen… Is dat dan geen groot litteken, waar ze dat melanoom hebben weggesneden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: