Touwtje springen²

Wat de ROM Skippers doen, dat is wel iets anders dan touwtje springen op de speelplaats! Dit team is geselecteerd voor het EK in Nederland op 28 juli. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze winnen!

Daar moet je toch een geweldige conditie voor hebben…

6 Reacties

 1. Als die meisjes niet fit zijn, dan weet ik het niet meer! En wat ze doen is prachtig…ik kreeg er zelfs kippenvel van!

 2. @Annemie – dat is de moeite hé!

 3. Bijzonder geslaagd filmpje. Zalige sport om te bekijken hé!

  Wij leerden zo’n trucjes (de meest eenvoudige natuurlijk) aan in de turnles. (altijd rope-skippers in mijn klas gehad). Dat was idd niet gemakkelijk. Amai…

 4. Jawadde… dat hou ik nog geen drie minuten vol! 🙂

 5. Wat ze nu op de speelplaats ervan maken is ook bijlange niet meer wat ‘wij kinders van de jaren zeventig’ presteerden. Jawel mevrouw, wij sprongen ‘omhoog’ met dubbel draaien. Dat is iets wat ik sinds ’91 (toen ik begon te werken) nooit meer heb gezien. De kinders lopen nu door, of springen één of twee keer met tussenstapje en lopen uit. Nu laten de knieën het niet meer toe, maar ik heb meer dan één keer eens voorgedaan hoe je de ouwe jour of creme glace (op zijn Antwerps) stond in de kas(t) springt, maar helaas, na een paar keer vruchteloos imiteren hebben ze die rommel van juf zap maar achterwege gelaten. Idem met het ballen, ook dat is gereduceerd tot wat krampachtig gegooi tegen een muurtje. Maar ze kunnen dan wel weer een hele speelplaats bij mekaar jumpen, die rakkers.

 6. @Linn – lijkt mij echt wel leuk, maar nu met mijn knie moet ik daar niet aan beginnen natuurlijk…

  @PP – dat was ook het eerste dat ik dacht toen ik dat zag!

  @Zapnimf – ja, de tijden veranderen hé… Maar ik heb de indruk dat die oude kinderspellen, knikkers, springtouw, enz. regelmatig terug in de mode komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: