Versla de zwaartekracht!

decolletee.jpgVandaag is me weer eens opgevallen hoe weinig aandacht vrouwen aan lingerie schenken. Toch is dat de basis van je outfit, als het hier fout loopt, valt dat bijna niet meer te corrigeren… Als je BH te klein is, heb je ineens vier borsten in plaats van twee, is hij te groot dan zie je niet waar je borsten eindigen en je buik begint.

Hetzelfde geldt voor slips, string, hipsters en meer van dat fraais. Als je een strakke broek draagt en die combineert met een slip, dan heb je al gauw vier billen in plaats van twee en dat kan toch nooit de bedoeling zijn? Dat probleem is opgelost met een hipster of een string, maar wel in juiste maat. De hele tijd aan je string staan trekken omdat ie te strak zit, is ook geen zicht…

Waarom vrouwen hun lingerie ergens anders kopen dan in een speciaalzaak, dat is mij een raadsel. Je hoeft er bijvoorbeeld niet zelf naar de juiste maat gaan zoeken in overvolle rekken. Je kent dat wel, zo van die prutsdingen, waar twee keer zoveel stuks ophangen als voorzien en waar de helft eraf dondert als je er alleen nog maar naar kijkt!

Nee, geef mij dan maar een goeie lingeriewinkel. Daar word je geholpen door professionals en die zoeken voor jou de juiste maat, in de modelletjes die je mooi vindt. Bij het passen kijken ze even of alles wel goed zit, of de cup niet te groot is, of de omtrek te klein. Is dat het geval, dan halen ze snel een andere… Het enige wat je zelf moet doen is uitkleden, aankleden en de koopwaar bewonderen.

Goeie lingerie is duur, dat geef ik grif toe, maar het verschil tussen een Prima Donna of een BH van Hunkemöller, H&M, Hema en consoorten, is dan ook gigantisch, zeker als het om beugel-BH’s in de grotere maten gaat. Wij vrouwen met een maatje meer, hebben immers meestal net iets meer steun nodig om met succes de zwaartekracht te tarten. Stevigheid, gecombineerd met mooie kleuren en een comfortabele pasvorm, dat vind je enkel in de echte speciaalzaken.

Vroeger, voor ik Prima Donna ontdekte, had ik na een paar uur altijd wel ergens pijn, meestal veroorzaakt door de beugels of door elastiek die in mijn vel sneed. Nu heb ik daar nooit geen last meer van, je vergeet gewoon dat je dat draagt! De kant die ze gebruiken, wordt in de fabriek zorgvuldig nagekeken, zodat je er nooit een foutje in zal ontdekken. Beide zijden zijn ook altijd volkomen symmetrisch.

Voor de durvers is er Marlies Dekkers, die brengt nu gelukkig ook een aantal van haar modelletjes uit tot in een E-cup. Bij deze lingerie is het eigenlijk wel de bedoeling dat je er een stukje van laat zien. Het zijn modelletjes in prachtige felle kleuren of speciale prints, met bijpassende topjes en zelfs rokjes, om het effect te maximaliseren.

Je moet altijd je beste kanten accentueren, dus heb je geen oneindig lange benen, maar wel “veel volk in de statie”, maak daar dan optimaal gebruik van en kies de juiste “omkadering”… 🙂

Femina, op de Bruul in Mechelen, is trouwens een echte aanrader!

40 Reacties

 1. Toen ik jong was paste alles prima of het nu van een goedkope zaak kwam of niet, ik zag en voelde mezelf gelukkig met alle soorten lingerie , of helemaal niets 🙂
  Later.. kwam de periode dat die fluide, hoe dunner hoe duurder hoe sexyer, zo vlug “uit” moesten dat ik me afvroeg waarom ik er veel geld en tijd aanbesteed……
  Nu doe ik het om te verdoezelen, maar toch makkelijk, vrouwelijk en verleidelijk te voelen en het is wéér ’n dure zaak geworden.

 2. Heb ik lekker geen last van!
  Er naar kijken gaat vanzelf.
  Sir Koen.

 3. Marlies Dekkers, en niks anders! *knipoog*.
  En míjn gerief haal ik bij Lingerie Claire op de Ijzerleen in Mechelen, wat een uitgebreide keuze hebben ze daar! Maar volledig akkoord trouwens met je stelling dat vrouwen vaak de verkeerde lingerie dragen. Komt volgens mij omdat ze zich niet genoeg laten adviseren door pro’s. Bij de kapper of de kledingzaak vraag je toch ook om goeie raad?

 4. Ik sluit me aan bij Sir Koen!

  Hardnekkig hè, die zwaartekracht… 😉

 5. Ik besteed daar niet zoveel aandacht aan… ik heb één lingerie setje, en dat was duur maar het zit wel vreselijk goed. Verder doe ik gewoon sloggi’s aan met een BH, meestal zelfs in een andere kleur (en nu met z’n allen: ooooh nee, dat doe je toch niet?)!

 6. @Hilde – dat is duur, maar je voelt je dan ook direct veel beter gewoon door dat aan te hebben, of ben ik de enige die zo denkt?

  @Sir Koen en Patrick – kijken is toegestaan.

  @Miss Puntkomma – tja, er zijn vrouwen die hun haar ook zelf kleuren hé…

  @Life is a dance – dat doe ik ook hoor, ik draag niet altijd complete setjes! Ik draag alleen setjes als ik er met mijn ventje op uit ga of als mijn ego dringend een boost nodig heeft.

 7. Mijn kleine borsten en ik zweren bij Calvin Klein. In de Inno stap ik recht op de Calvin Klein rekken af en neem ik alle bh’s in de kleinste maat mee naar het pashokje. Meestal heb ik niet veel keus omdat mijn maatje al weg is. Dat heb ik ondertussen al geleerd: wanneer ik twijfel en mijn aankoop wil uitstellen dan kan ik er zeker van zijn dat wanneer ik terugkom mijn maatje weg zal zijn.

  Mijn laatste aankoop doet trouwens wonderen. Een van mijn vrienden wist mij subtiel het volgende te zeggen: ‘wow, your breasts look bigger today’. En blij dat ik was, amai ni. Lol.

  Ja, lingerie en zwemmode en zo, het is me wat. Een setje heb ik nog nooit gekocht. Die broekjes van die duurdere merken vallen meestal te groot uit. Geef mij trouwens maar een gewone slips (met een leuke print als het kan). Strings vind ik maar niets en draag ik dan ook heel uitzonderlijk.

  Bijzonder mooie en geslaagde illustratie bij deze log trouwens! Het pronken waard. 😉

 8. Ik ben absoluut verslááfd aan mooie lingerie. De meeste vrouwen stouwen hun huis vol met schoenen, maar ik doe dat dus met setjes lingerie. 🙂 Princesse Tam-Tam en Passionata zijn mijn favoriete merken! En die setjes zijn wel duur, maar in de solden vallen er soms echt koopjes te doen! Bij ‘Ria’ in Putte vind ik altijd nog wel een mooi setje in mijn maat. En mijn number one setje is Passio van Passionata (is hetzelfde als dat van de reclamespot ;)). Zalig om te dragen!

 9. Ik moet zeggen, ook in de kleinere maten voelen we het verschil tussen een goede BH (mijn favo’s zijn die van Marie Jo L’Aventure) en een goedkopere van de Hema of zo…

 10. En ik ben weer de enige die met gebroken beugels rondhuppel zeker?

 11. Ik heb er niet veel verstand van en vraag me af wat er leuk is aan het dragen van een string. Een lint tussen je billen ?
  Verder ben ik een ware liefhebber van borsten. Een echte tietenzot. Als kenner kan ik wel zeggen dat je verschil duidelijk ziet bij een goed passende bh en dat het draagcomfort 100 % is geloof ik graag.
  Maar nu ik gelezen heb dat je met een te kleine bh
  4 borsten hebt ipv 2, weet ik wel welke maat mijn eega voortaan (als geschenk) .Ik vraag me ook af hoe het komt dat het zo duur is. Zo weinig stof. Is het zo moeilijk te maken of zijn er schandalige winstmarges met “handmade” in één of ander laagloon land.

 12. Ik draag meestal bh-topjes : geen beugels, geen schouderbandjes die afzakken, geen pijn. Ik heb bh’s en topjes pas beginnen dragen nà mijn operatie en geraak het niet gewoon.
  In pashokjes begin ik altijd te zweten en dan past niets meer.
  BTW mijn zoetje kleurt altijd mijn haar 😉

 13. Ai, ik ben zo een dat raprap iet koopt in ne grote winkel en er geen aandacht aan besteed. :s BeugelBH’s kan ik niet verdragen, ik moet dus altijd zo een non-sexy sportBh’achtig ding kopen. En van slipjes zweer ik bij Dim of Sloggi, ook niet het sexieste onder de onderbroeken he.
  Alhoewel ik me onlangs gezworen heb om toch eens, als ik er het geld aan kan geven, een paar mooie sexy BH’s te kopen en een paar bijpassende slipjes. Gewoon, zoals ge zegt, voor je zelfvertrouwen een boost te geven. Ik ben helaas iemand die geen frank te veel aan kledij uitgeeft… :s Dus ik weet niet wanneer dit er van gaat komen.

 14. Ik heb eens BH’s gekocht bij Etam, maar die zijn echt veel slechter dan de BH’s van de lingeriewinkel, dus ben ik teruggegaan. Ik ben ook goed voorzien en heb dus ondersteuning nodig 🙂
  Mijn favoriete merk is Marie Jo, zit zalig en gaat lang mee.

 15. Ik loop soms uren in de goedkopere winkels rond te hotsen achter ondergoed. beslis dan uiteindelijk dat dat toch weer niet goed gaat zitten. bijgevold blijf ik bij die enkele setjes mooi en confortabel ondergoed. en die eeuwige sloggy… die blijft ook altijd goed zitten

 16. Misschien moet ik toch maar eens op zoek naar een Marlies Dekkers. Ik wist niet dat ze dat ook al in grote cupmaten hadden.

 17. Ik heb eeuwige trouw gezworen aan de comfortabele Sloggi…Voor bh moet ik naar een speciaalzaak want ik ben niet ‘zwaar’ (Bcup) in verhouding met mijn lichaamsbouw!

 18. Ik ben niet zo een liefhebster van kant. dus ik kocht altijd bh’s van marie jo l’aventure. tot de dag dat de madam van de lingeriewinkel waar ik klant ben een marlies dekkers uithaalde. tja, sindsdien moet ik niks anders meer hebben. 😀 ik vind het net leuk dat je de bh mag zien onder je kleren, zonder dat het vulgair wordt.

  en ja, ik vin ook dat je beter kan investeren in een duurder exemplaar ipv iets van h&m of hema. maar ja, niet iedereen heeft het budget voor prima donna, marie jo of marlies dekkers.

 19. Jij wist het wel al…… en het is nog steeds van toepassing:
  ik draag niks van boven en groot ondergoed van onderen.
  Dus ook geen last van alle problemen die je vernoemt.
  Mijn mening over deze problematiek en zijn oplossingen: Problemen die geschapen zijn door de mens, ik ben er gelukkig vrij van. Niks geen opgefokt gedoe om mijn uiterlijk en wie mijn innerlijk niet wil zien, die heeft een probleem…
  Hoe een ander zichzelf ziet en wat die voor kleding kiest, daar loop ik aan voorbij, want het prettigste is dat iedereen zich goed in zijn vel voelt. Met of zonder lingerie.

 20. Hey,

  Sorry dat ik het hier moet doen want ik vond geen andere manier om je te contacteren 🙂

  Geen zin om een link uit te wisselen ? Ik zal er alvast eentje plaatsen 😉

  Je mag dit berichtje, aangezien het geen meerwaarde biedt aan je post, nadien verwijderen hoor.

  greets

 21. Ik ben niet zo’n voorstander van al die ‘elite-kleding’. Ik denk dat de makers van duurdere lingerie zeker in staat zijn goedkoper nog ongeveer dezelfde kwaliteit te kunnen geven (mede door de reactie van Duvel).

  Ze maken veelal winst met hun ‘naam’. Een groot onrecht voor diegenigen die minder loon krijgen. Zelf ben ik niet zo’n ‘merkkledingdrager’. Je denkt dat je met ‘merkkleding’ goede kwaliteit in handen krijgt. Dat hoeft dus niet altijd zo te zijn…

  Als ik iemand was die weinig loon heeft, zou ik mijn geld per definitie niet uitgeven aan duurdere kleding. Ik heb dan wel andere zorgen als bandjes die niet goed zitten…

 22. @Linn – mijn ma heeft ook altijd een kleine maat gehad, dan een passende BH vinden is ook niet evident, want die moet ook heel goed passen. Dat kan een wereld van verschil geven! Nu bij de Inno betaal je net even veel als in de lingeriewinkel, want dat zijn vaste prijzen. En in de winkel waar ik nu koop, krijg je met een klantenkaart 5% op de prijs als je kaart vol is. Is het modelletje dat je wil uitverkocht, dan bestellen ze dat gewoon voor je, zonder aankoopverplichting.

  @Mélisande – die zijn ontzettend mooi, maar ik kan ze niet krijgen in mijn maat… De solden, daar profiteer ik toch ook van, de BH’s die ik wil, heb ik dan wel allemaal, maar dan is het de moment om er slipjes en stringetjes van bij te kopen.

  @PP – Prima Donna is van hetzelfde bedrijf als Marie Jo. Die zijn ook onzettend mooi hé?

  @Zapnimf – gebroken beugels, dat snijdt toch? Allez, bij mij in elk geval wel…

  @Duvel – een string die goed past is aangenaam om dragen, als je dan een strakkere broek of rok draagt, zie je geen strepen van de elastiekjes.
  Die BH’s van de “goeie merken”, dat zijn geen dingen die gewoon aan de lopende band gemaakt worden. Voor Prima Donna en Marie Jo bijvoorbeeld, wordt de kant die ze gebruiken door iemand cm voor cm nagekeken op fouten. Bij een nieuw model worden er een paar gemaakt in een paar maten en die worden dan gepast en getest door vrouwen, die dan hun bevindingen geven. Het model wordt aangepast, tot deze testmadammen content zijn. Een deel van het werk wordt inderdaad in lage-loon-landen gedaan, maar ze hebben hier in België ook heel wat ateliers waar alle precisiewerk gedaan wordt… Je moet zo twee BH’s maar eens naast elkaar leggen, dan zie je direct het verschil in afwerking en kwaliteit van de gebruikte stof, elastiek, kant…

  @Miche – ik vind dat heel mooi, BH-topjes, maar die geven mij niet genoeg steun en vormen niet mooi. Ik zweet ook gemakkelijk hoor, maar ze helpen mij daar zo goed dat dat wel meevalt. En wat het kleuren betreft, je man zal daar heel goed in zijn zeker? De keren dat ik zelf mijn haar gekleurd heb, dat is altijd min of meer op rampen uitgedraaid…

  @Blah – Sloggy’s zijn nu ook niet echt goedkoop hé? Ik heb er ook een paar, die zitten inderdaad heel goed en die gaan lang mee. Ik koop die wel alleen in het zwart (voor de ambetante dagen van de maand en voor als ik ga werken). Beugels irriteerden mij vroeger ook, maar ik heb eigenlijk geen keus. En als ik Prima Donna of Marlies Dekkers draag, heb ik daar helemaal niks last van…

  @Lena – ze zijn hun centen echt wel waard hé? Misschien moet je Prima Donna eens proberen, dat is van ’t zelfde concern als Marie Jo en speciaal ontworpen voor het maximaal ondersteunen van de grotere boezems.

  @smara ratih – ik heb alles uitgeprobeerd, maar ik kom altijd terug naar mijn vaste merken…

  @Marleen – dat is nog maar dik een jaar hoor, dat ze een aantal modelletjes ook in grotere cupmaten maakt.

  @Annemie – dat is dikwijls moeilijk hé, daarom heb je ook professionals nodig om je te helpen en die service krijg je in een speciaalzaak.

  @Beate – ik zou liever 2 goeie BH’s hebben, dan 10 BH’s die niet comfortabel zitten. Trouwens, met de juiste zorg, gaan die dingen ongelooflijk lang mee hé?

  @Annemiek – als jij je daar goed bij voelt, waarom zou je dat dan moeten wijzigen? Als ik geen stevige BH draag, dan gaan mijn borsten pijn doen en dan krijg ik uitslag waar huid tegen huid schuurt. En geen BH is nog altijd stukken mooier dan eentje die niet goed past.

  @2funny – ik kom zeker even kijken, bedankt voor je comment, relevant of niet, het is altijd leuk te weten wie hier langs komt!

 23. @Tim Freh – het is ongeveer te vergelijken met fototoestellen, een toestel dat uitgebreid getest is, goed geassembleerd wordt, waar de lenzen perfect geslepen zijn en de elektronica je niet in de steek laat, maakt mooiere beelden dan een goedkope camera die je niet in een speciaalzaak, maar in de GB of de Aldi koopt.

 24. hee, ik wist niet dat prima donna en marie jo van hetzelfde bedrijf kwamen.
  tja, tis mss wat beroepsmisvorming, maar ik heb ooit op n ocmw gewerkt met mensen in budgetbeheer. die mensen lopen waarschijnlijk jaren rond met een exemplaarke uit de hema. n marlies dekkers is bij die mensen soms hun weekbudget voor 2 of 3 mensen. en nu hou ik op eer ik mij weer schuldig voel. 😉

 25. Tja,

  ik vind de drempel naar een boetiek soms erg groot. Ik kijk graag op mijn gemak, en in een speciaalzaak heb ik vaak het gevoel dat ik moet kopen. Al is de service wel stukken beter natuurlijk. Het heeft allemaal zijn voor- en zijn nadelen.

 26. @Beate – Voor Prima Donna begint de prijs vanaf ongeveer 55 euro, voor de modellen zonder kant, en die zijn stevig en bijna onverslijtbaar. Mijn grootmoeder heeft haar BH’s altijd in een speciaalzaak gekocht, ook al hadden ze het niet breed. Die had dan 2 BH’s, die werden ’s avonds gewassen en te drogen gehangen, om ’s morgens weer aan te doen…

  @jielke – ik heb dat eender waar ik kom. Maar als ze je iets opdringen dat je eigenlijk niet wilt, dan zorgen ze ervoor dat je niet meer terugkomt, dus een goeie verkoper of verkoopster doet dat niet. ’t Is kwestie een zaak te vinden waar je je goed voelt, de prijs is toch overal hetzelfde.

 27. Bedankt voor de tip, ik ga Prima Donna zeker eens proberen!

 28. Ik heb vorige week 39€ betaald voor een kale witte katoenen onderbroek van C.Klein en die is dan nog gekrompen ook in in de was , grrrrr. Vreselijk zo’n broek die tussen de billen kruipt bij het stappen.

 29. @Hilde – dat is ook niet echt plezant, van zo’n merk verwacht je toch eigenlijk perfectie hé?

 30. Mijn vriendin vindt het leuk, zegt ze, als ik mooie lingerie voor haar zou kopen. Heb eens gekeken wat haar maten zijn, maar daar is niet veel in te vinden heb ik ook al gemerkt. Ze is 1.60 m lang, heeft AA cup en bijna geen heupen (xxs). Hooguit bij de meisjesafdeling, van die katoenen oefenbehaatjes en zo. Maar ik weet dat ze sexy stuff wil. Zag hierboven al tip dt Calvin Klein in kleine maten doet (als ze niet uitverkocht zijn). Heeft iemand nog tips voor mij, qua merken en winkels? Bvd!

 31. @rudy – awel, ik zal volgende keer als ik in de lingeriewinkel eens vragen of zij weten welke merken AA-cup verkopen. Heb wat gezocht op internet, maar echt veel info heb ik niet gevonden…

 32. bedankt sandrissimo. waardeer het zeer!

 33. Nog een reactie op Hilde:

  Dan zie je dat je veel geld neertelt alleen maar voor een merk. Mij verbaast dit niks, zo zit de economie in elkaar. Merken troggelen de mensen geld af en leveren er niks voor terug.
  Want ik draag wel altijd een prettig zittend broekje onder mijn broek of rok. Mijn broekjes komen bij Zeeman vandaan en zijn merkloos en kosten nog geen 2 Euro per stuk (de eerlijkheid gebiedt trouwens dat mijn moeder ze steeds gekocht heeft en betaald). Mijn broekjes hebben na jaren dragen en wassen nog
  steeds dezelfde pasvorm en je ziet ze niet onder de broeken en rokken die ik draag. En ik weet niet of jouw broekje van Calvin Klein wit blijft of grauw wordt, maar ik pak nog steeds iedere ochtend een stralend wit broekje uit de kast (of die tijdens de dag keurig wit blijft is een tweede, maar dat geldt voor Calvin Klein ook).
  Dus leve de Zeeman.

 34. @Rudy – ik heb het even nagevraagd, in de lingeriewinkel hadden ze ook niks in AA. Wat ik wel vond is het volgende
  http://www.infotalia.be/nl/beauty/mode_detail.asp?id=1105
  http://www.lingerietotaal.nl/?url=http://shop.lingerietotaal.nl/bin/productlist.php?category=1600000&gclid=CODgg4i0644CFQUoZwodQWeANQ

  @laura – gewone witte katoenen slipjes kan je inderdaad net zo goed in de Wibra of bij Zeeman kopen. Voor lingerie ga je echter best bij een speciaalzaak, eender welke maat je hebt…

 35. bedankt sandrissimo…. dat lingerietotaal heeft wel wat leuks!

 36. @rudy – graag gedaan! 🙂

 37. Sandrissimo, bedankt.

  Ik kom inderdaad nooit in de lingeriezaak, omdat lingerie niks voor mij is. Tijdens sex gaat het toch uit en onder een rok of broek hoeft het maar goed te zitten. Mijn onderbroekengarderobe bestaat dus uit tailleslips omdat ik die het best vind zitten, alles van katoen omdat ik dat het beste vind aanvoelen op de huid en de kleur wit, omdat het mij niks uitmaakt en mijn moeder tot nu toe alles in wit heeft gekocht. Dus opnieuw leve de Zeeman

 38. mijn moeder zegt dat er nu ook calvin klein onderbroeken bij de zeeman te koop zijn en ook van jean paul gartier??… en bij de kruidvat een ander merk??

  jongens is dat echt soow??

 39. is het echt sow?

 40. Nou nou, leuk stukje

  maar die paar keer dat ik je IRL zag, had je toch echt een schoon koppel .

  Dus jij hoef weinig van stukje te leren.

  Andere vrouwen destemeer.

  en vrouwen, als je toch je borsten erin legt, zorg dan dat uw tepels recht naar voren staan, ipv naar links en rechts kijkend…

  groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: