’t leven kan goed zijn…

Net terug van een tuinfeest in de tuin van een magnifiek huis, waar we tot onze grote verrassing, nog konden blijven slapen ook! Het huis was gebouwd en ingericht in de late jaren 50, vroege jaren 60 en buiten de keuken, die gloednieuw en prachtig was, nog volledig authentiek. Binnen de 10 seconden was ik compleet, totaal, tot over mijn oren, verliefd op dat huis!

Daarna kwamen we in de tuin, die ook prachtig aangelegd was, heel eenvoudig, maar beeldschoon en met een fantastisch zwembad. Zo’n echt degelijk betonnen zwembad, het eerste gedeelte net diep genoeg, zodat je comfortabel kon zitten en toch met je hoofd boven water bleef. Dus in plaats van op een richeltje te zitten, kon je lekker met je knieën opgetrokken tegen de kant aan zitten, of gewoon een eindje van de kant, in kleermakerszit…

Het was het ouderlijk huis van één van ’s mans studiekameraden en toen ma en pa ergens tijdens het feest thuiskwamen (van een reis!), was het geen paniekvoetbal, maar pure, hartelijke gastvrijheid! De vrouw des huizes liet haar bagage achter in de hal en voorzag de hele groep van bitterballen en andere warme hapjes!

’s Morgens kreeg iedereen een lekker ontbijt, met vers geperst sinaasappelsap! Met pijn in het hart zijn we vertrokken van deze onwerkelijke locatie, dit huis en zijn bewoners vergeet ik nooit, het was thuiskomen in een vreemd huis, iets wat me nog niet vaak overkomen is…

18 Reacties

 1. Een heel klein beetje jaloers. Niet op dat huis want ik ben verliefd op het mijne. Maar dat zwembad! 😉 Nog een fijne zondag verder.

 2. Klinkt zalig… Ik zie het helemaal voor mij. 🙂

 3. Zo te lezen, heb je een fantastisch dagje achter de rug. Een feest in de tuin kan echt super zijn (en al zeker als er zich dan nog eens zo’n heerlijk zwembad in bevindt en de gastvrouw en -heer bijzonder hartelijk zijn). Yep, het leven kan zo nu en dan echt goed zijn.

 4. @Linn – het was net een film!

  @Menck – soms brengt het toeval je gewoon op de meest fantastische plekken, bij mensen die je in het gewone leven nooit zou tegenkomen… Dat zijn de momenten waarop je in het lot zou beginnen geloven!

 5. Ik geloof in het lot, het bestaat echt…

 6. Goh, van een reis terugkomen, doodop zijn, een heleboel mensen in je huis vinden en dan nog zo gastvrij zijn… Ik denk niet dat ik dat zou kunnen… Inderdaad, bewonderenswaardig! Heerlijk om zo’n fantastische mensen op je pad tegen te komen, die dan ook nog eens in een droomhuis wonen.

  Heb je wel in je arm geknepen? Zeker dat het geen droom was ;-)??

  Groetjes,

 7. Fijn dat ook jij van die kadootjes in je leven krijgt.
  En daarvan ook weet te genieten.
  Jouw positiviteit trekt positiviteit aan, zeker weten.

 8. Klinkt zalig, zit hier met een glimlach op mijn gezicht terwijl ik het lees… :-))

 9. Geen foto’s van het huis kunnen maken 😛 ?

 10. Dat moet, inderdaad, zalig zijn geweest ! Blij dat je een leuke tijd hebt gehad. Die mensen ook eens uitnodigen zodat je nog eens terug kan gaan ? 😉

 11. Heb ik ook al gehad, dat je denkt dat je eigen huis veel mooier zou kunnen zijn. Het gaat snel weer voorbij, Sandrissimo wanneer je beseft dat je eigen stekje ook best gezellig is. En daarbij, je hebt genoten en bovendien wat ideetjes verzameld.

 12. Euh… de suggestie om van man te verwisselen komt niet echt over zeker?

 13. aaaah dat zwembad zie ik ook wel zitten en dat moeten toch heel aardige mensen zijn als je van verlof terug komt en er zijn vreemde in je tuin aan het feesten. zoiets gebeurt maar één keer in je leven denk ik.

  groetjes

 14. @Speedy – lotsbeschikking, soms lijkt het inderdaad te bestaan…

  @Hilde – awel, die mensen verdienen dat huis! Ze waren geweldig!

  @Annemiek – het leven zit vol verrassingen, deze was echt speciaal…

  @Blue – het was ook zalig… 🙂

  @Tim Freh – nee, al had het waarschijnlijk wel gemogen denk ik. Maar zoiets is toch echt wel privé hé?

  @Miche – ik denk niet dat dat ervan gaat komen, al zouden ze meer dan welkom zijn!

  @Artemis – ik ben niet jaloers hoor, natuurlijk is het een fantastisch huis om in te wonen, maar het past helemaal bij zijn bewoners! Ik woon graag waar ik woon en ik weet dat we hier ook nog erg mooie dingen mee zullen doen!

  @zapnimf – elke man heeft zo zijn voordelen hé… 😉

  @gezinvan4 – tja, ik dacht echt “this party is over!” maar het feest begon toen pas goed!

 15. Wat grappig! Bij mijn zus bleven ook veel mensen slapen, alleen heeft zij geen zwembad in de tuin.

 16. @Pollie – daar zal het ook wel erg gezellig zijn geweest! 🙂

 17. Ik wil ook zo’n huis 😦 en zo’n ouders…

 18. @Da Dame – met die ouders erbij, wil ik dat huis ook wel! Zonder zou het zonde zijn, het zou binnen de kortste keren net zo’n puinhoop worden als waar ik nu woon. Ben niet zo ordelijk en ook niet echt huishoudelijk aangelegd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: