ZON!!!

Zo slecht het weer gisteren was, zo mooi was het vandaag! Dus zijn we vanmorgen, rond een uur of 11, naar het Freibad in Gmunden gereden en hebben daar de dag doorgebracht. We hadden de keuze tussen een prachtig (inox!) zwembad of het ongelooflijk zuivere meer (dat hier “See” heet en de zee is “das Meer”)! Twee keer gezwommen in het koele water van het meer (drinkwaterkwaliteit!!) en één keer het zwembad gecheckt.

Beetje verbrand hier en daar, vooral aan de randen en de bandjes van mijn badpak, voor de rest biedt de zonnecrème factor 50 die we hier uiteindelijk toch gevonden hebben, voldoende bescherming. Helemaal tevreden ben ik van de melk voor gezicht en gevoelige plekken van Vichy (factor 60), want mijn gezicht bruint mooi zonder te verbranden, ideaal dus!

Blijkbaar zijn de Oostenrijkers nog niet helemaal doordrongen van het gevaar van de zon, want een beschermingsfactor hoger dan 12 of 15, is hier moeilijk te vinden…

8 Reacties

 1. Toch ineens genoeg gedronken tijden het zwemmen in het meer?

 2. Zo zwemmen/spelen in proper water : wat een luxe ! Dat wil ik ook wel 😉
  Ik heb geen last van verbranden : een beetje rood, aftersun erop en de volgende dag is het bruin. Als ik al een laagje bruin heb smeer ik me in met Ambre du Soleil-olie. Als ik er veel heb ingelegen, ben ik tegen het eind van de zomer bijna zwart …
  Het moet niet gemakkelijk voor je zijn om bruin te geraken.

 3. @Zapnimf – water is voor de paarden! 😉

  @Miche – ben toch meer verbrand dan ik ingeschat had, op de plekken waar de zonnecrème gemakkelijk weggeschuurd wordt, door op een handdoek te liggen/zitten… Ik bruin inderdaad niet gemakkelijk, ik verbrand gewoon, op soms op een kwartier tijn!

 4. Met 50 nog steeds hier en daar een beetje verbrand? Zo een teer vel of is het daar zo intens?

  En oh ik bruin ook niet, ik rood altijd eerst daarna wordt het bruin… En neen het vervelt niet… gek he. Maar scrub mijn huid dan ook vaak.

 5. Vichy rules! Ik gebruik geen ander merk meer. ’t Is niet goedkoop maar wat je tegenwoordig in de supermarkt koopt (Garnier enzo) is dat evenmin!

 6. Ik breng het nooit verder dan rood, wat zelfs niet bruin wordt. Ja, de zon hebben ze niet voor mij uitgevonden.

 7. Strange, je zou toch minstens een 20 moeten gebruiken om “veilig” te zitten naar’t schijnt. Hopelijk heb je niet te lang last van die verbrande huid!

 8. @R.becca – de zon is hier in de bergen wel wat krachtiger en aan ’t water heb je ook nog die weerspiegeling hé… En ik heb spijtig genoeg ook gewoon een heel gevoelig vel.

  @Marleen – Anthelios van Louis Widmer is ook heel goed, maar dat was uitverkocht.

  @Speedy – ik word een heel klein beetje beige mits ik mijn vel goed bescherm, rood velt gewoon af en is daaronder terug wit…

  @Life is a dance – ik gebruik normaal gezien een “sunblock” omdat het beetje kleur dat ik krijg, toch niet echt de moeite is, maar mijn zonnecrème was op en een factor 50 is het enige wat ik hier gevonden heb…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: