See=Meer/Meer=Zee

Bizar maar waar, in het Duits is een meer “ein See” en de zee “das Meer”. Het Salzkammergut is gekend om de schoonheid van zijn meren, en met de warmte van de laatste dagen, waren boottochten ideaal om van de zon te genieten, zonder weg te smelten.

De Attersee heeft een kleur die je gewoon niet voor waar aan kan nemen, een prachtig diep appelblauw zeegroen, onwaarschijnlijk mooi! En in ’t echt is de kleur nog feller als op de foto…

attersee.jpg

De Wolfgangsee is eerder smaragdgroen, met een tikkeltje blauw, een meer waar je gewoon verliefd op wordt! De boot op deze foto is een stukje geschiedenis, dat bij goed weer, mee de “Linienfahrt” verzorgt. Het eerste stuk van de rondvaart, hadden we het geluk mee te kunnen op dit prachtige schip. Toen we van Sankt-Gilgen terug naar Sankt-Wolfgang voeren, passeerde hij ons en kon ik er nog net een foto van maken. De Wolfgangsee is ook te zien aan het begin van “The Sound of Music”, vanuit de lucht met het stadje Strobl op de voorgrond.

wolfgangsee.jpg

De Traunsee is dan weer heel donkerblauw, bijna zwart zelfs, toch is het water er van drinkwaterkwaliteit, zoals de andere meren in het Salzkammergut. Dit meer is erg diep en er groeien lange wieren in, volgens mijn bescheiden mening zorgen die voor de donkere kleur. Wat helderheid betreft, steekt dit meer met kop en nek boven de anderen uit, je kan gemakkelijk tot 3 meter diep in het water kijken.

traunsee2.jpg

Vandaag brachten we de dag door in het “Freibad” van Gmunden, het was er alweer heerlijk en deze keer was de zon een beetje minder wreed voor mijn vel… Kon ik me de hele dag verdiepen in mijn boek “Die Tochter der Hexe”, een vervolg op “Die Hexe von Freiburg” (van Astrid Fritz), een boek dat me zo opslokt, dat ik mijn blog een beetje verwaarloos en niet vaak genoeg mijn ronde langs jullie webstek maak… Normaal lees ik vrij snel, maar in het Duits gaat het een pak trager natuurlijk en ik kon het hier vaneigens niet in een Nederlandse vertaling kopen…

freibad_gmunden.jpg

Enfin, deze reis loopt spijtig genoeg naar zijn einde, morgen inpakken en overmorgen weer op weg naar huis. *zucht* Eén voordeel aan zonder tienerzonen op reis gaan is, dat het gemis de pijn van het afscheid van je vakantie-oord verzoet, want stoere binken als ze zijn, missen ze mij niet zo, maar ik mis hen wel natuurlijk…

14 Reacties

 1. Wat een prachtige kleuren, zeg! En wel leuk dat jullie de kinderen kunnen achterlaten… maar ik denk inderdaad ook dat je ze na een tijdje wel vreselijk mist.

  Goede terugreis!

  Groetjes,

 2. Alweer mooie foto’s!! fijn dat je ons laat meegenieten…

 3. Op zo’n mooie plekjes zou ik ook wel eens willen vertoeven… Goede terugreis!

 4. Ja, bedankt dat je ons laat meegenieten. Echt leuk en weer zeer mooie foto’s.
  Kom veilig terug thuis !

 5. Prachtige foto’s. Heel leuk om te zien.
  En die duitsers, die hebben een vreemde taal, ik ben het volledig met je eens 🙂

 6. Wauw zo een prachtige omgeving!
  Ik ben zowaar jaloers met dat snertweer hier =]
  En wat een mooi kleur voor water, dat er nog zo zijn!

 7. @Hilde – pubers vinden het niet meer “cool” om met hun ouders op reis te gaan hé…

  @Blue – in ’t echt is het nog veel mooier dan op de foto’s!

  @moekemicheline – echt een aanrader en niet zo heel toeristisch dus ook niet zo duur. Hier kan je nog met 2 gaan eten voor 25 à 30 euro!

  @Contessa – het is een vrij gemakkelijke taal om je verstaanbaar te maken, je moet alleen op een paar dingen letten, zo betekent “bellen” in het Duits blaffen, de woorden die je wel moet gebruiken zijn “klingelen” of “anrufen” (telefoon). Zeg ook nooit dat er veel “Mist” was onderweg, want dat betekent mest, er was veel “Nebel” onderweg… 🙂

  @R.becca – het weer is hier inderdaad prachtig, ik zal proberen om wat zon mee te nemen als we morgen vertrekken! 😉

 8. Mooie kleuren blauw.
  Alhoewel, wat klagen ze over het weer? Deze morgen was de buitentemperatuur hier al onmiddellijk 26 gr.

 9. Op vakantie niet bloggen of blogs lezen is echtigintechtig geen zonde hoor!

 10. Zo’n mooie foto’s, in’t echt zal’t zelfs nog veel mooier zijn! ’t Is bijna gedaan maar ’t was blijkbaar zéér geslaagd dus dat is er weer een prachtige herinnering bij.

 11. inderdaad, heel mooi, wou dat ik nog verlof had om ook zulke dingen te gaan bezien… 😉

 12. @Speedy – hmmm, 26°, ik zie er al iets minder tegen op om naar huis te komen! 😉

  @Zapnimf – ’t is een hobby… 🙂

  @Life is a dance – het is in ’t echt nog mooier dan op de foto’s, dit is een reisbestemming die ik iedereen kan aanraden!

  @deyaert – onthouden voor volgend jaar hé? 🙂

 13. Ik wist niet dat het Duitse water zo blauw kon zijn.

 14. @Artemis – het Oostenrijkse water! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: