Druk!

Gisteren veilig thuisgekomen, reis ging vrij vlot eigenlijk, maar ’t was toch vermoeiend.

Vandaag lekker uitgeslapen en daarna naar het geboortefeest van mijn nieuwe neefje. Heel fijn was dat, zoveel familieleden die ik in geen jaren gezien heb, altijd maar aan onze kinderen uitleggen dat dat “de zoon van de dochter van de zuster van de bomma was” of “dat is zuster van den bompa waar je altijd een verjaardagskaartje met centen van krijgt”, familiebanden worden door de tijd als maar ruimer…

En dan nog al die kinderen, die je vaak de laatste keer op een huwelijk of een begrafenis gezien hebt, toen ze nog veel jonger waren en wie hoort nu ook weer bij wie? Enfin, de dag was een groot succes en het feestvarken zat lekker in de kangeroezak bij zijn mama, dus die hoorden we zeker niet klagen!

Straks lekker eten (ventje is chinees gaan halen) en daarna op tijd naar bed. Ik heb nog wel een week verlof, maar ik moet ook nog uitpakken natuurlijk, een kl*tewerk vind ik dat, maar dat hoort er nu éénmaal bij!

11 Reacties

 1. Dat is hier ook zo. De kinderen zouden mijn neef en nicht ook niet meer herkennen (misschien omdat hij al zeven jaar in Azië leeft voor zijn werk?)

 2. “Oooooh wat ben jij groot geworden zeg”
  en dan zeker niet vergeten alle bijzonderheden op je blog te vertellen.

 3. Jij geniet altijd van zulke partys, hè? Het plezier klinkt in je blog door.

  Ikzelf heb een hekel aan zulke bijeenkomsten.
  Dus ik ben die onbekende zus van…. , of dochter van…. , of tante van …..
  Je weet wel die het altijd te druk heeft. Met wie je alleen maar over chocolade kan praten (dit onderwerp hangt me de keel uit)
  Maar nee, nu serieus, ik voel me altijd verschrikkelijk afgesloten van de rest.
  Koetjes en kalfjes interesseren me niet, ze stellen altijd vragen maar luisteren niet naar je antwoorden. Vinden me ook steeds een slachtoffer van een echtgenoot die helemaal nooit mee gaat. (heb ik zelf geen last van)
  En dan komt er ook nog bij dat ik te veel en te hard gekakel (zoals altijd gebeurt), me nooit kan concentreren op eender welk gesprek. Ik kan gewoon de geluiden niet filteren.

 4. Welkom terug. Al heb ik om de één of andere reden niet écht het gevoel gehad dat je weg was. Raar hé!? 😉

 5. @zapnimf – ik herken zelf de jonge generatie niet meer, ik vergeet altijd dat die, net als mijn eigen kinderen, op een paar jaar tijd enorm veranderen…

  @Duvel – welke bijzonderheden?

  @Annemiek – ik neem aan dat mijn neven en nichten ook aan hun kinderen moesten uitleggen wie ik was. Ik ben zo ne keer een babbeltje gaan doen aan de verschillende tafels en voor de rest trek je op zo’n feest toch gewoon op met de mensen die je leuk vindt?

 6. familiefeesten, daar krijgde toch steeds weer te horen, o wat ben jij groot geworden, toen ik je de vorige keer zag was je nog maar *gaan met hun handen ergens dicht tegen de grond hangen* zo groot… en meestal verwisselen ze u nog met een nicht ofzo.
  Maar amuzeren doet ge u daar altijd… genieten

  o en dat uitpakken, ik steek meestal meteen de was in, en de rest blijft minstens een week wachten… doe jij het meteen?

 7. Ik vind het altijd leuk om de familie nog eens allemaal te zien. Waar ik mij vroeger wel altijd kwaad om maakte is dat ze altijd vroeger “en nog geen lief jongen?”. Man wat haatte ik dat…

 8. Bij ons weinig zo’n familiefeesten, de rest woont verder weg. Ik ben altijd blij ze eens terug te zien want ik zever graag met sommige nonkels. De ouderwetse tantes laat ik links liggen. Ik herken dan ook de neven en nichten niet direct en zij mij ook niet, wat soms leuke toestanden oplevert.

 9. Veel familie hebben we niet dus daar hebben we zo geen last van. Gebeurt het toch eens dan gaan we daar zeker niet met de volle goesting naartoe. Ze zijn daar precies altijd aan het spreken over mensen die wij niet kennen. En dan die roddels. Bah..

 10. Heeeey! terug!!!??????
  ’t uitpakken, de was en de strijk, da’s inderdaad kl*te na de thuiskomst hè, maar kom, je hebt het gehad, da’s het belangrijkste toch!!!
  Rust maar wa uit en kom dan zaaaaaaaaaaalige verhalen over oostenrijk op de proppen, okééj???

 11. @smara ratih – dat hangt van reis tot reis af, deze keer is alles al uitgepakt en heb ik de legplanken van mijn kleerkast ook nog uitgerommeld, zelfs een heleboel ouder rommel weggedaan! Maar de was ligt nog altijd op een hoop in de badkamer…

  @Aalstblogt – ja die vraag vond ik vroeger ook vreselijk, “hebt ge al ne vrijer???”, nu vragen ze dat aan mijn kinderen…

  @Miche – bij ons is dat ook maar om de paar jaar hoor! (gelukkig maar)

  @moekemicheline – ik vind dat wel eens plezant, zo nu en dan!

  @Blah – ik ben nog volop aan het nagenieten van mijne verlof, die was dat komt wel in orde… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: