Morgen is het zover…

Nu ik mijn laatste dag als dertiger bijna afsluit, kijk ik al veel positiever tegen die 4 aan. Vooral nadat ik op het feest gepraat heb met mijn tantes en een paar nichtjes die die stap al een tijdje geleden gezet hebben. Eén tante noemde die tijd de beste van haar leven!

 

En ik kan daar inkomen, ik krijg eindelijk wat tijd voor mezelf, mijn kinderen zijn groot genoeg om een paar uur alleen thuis te blijven. De zonen worden ook zelfstandiger, beginnen stilaan een eigen leven te leiden en ik probeer ze zo goed mogelijk de vrijheid te geven die ze nodig hebben. Het is soms moeilijk om ze de ruimte te geven en ze toch nog te beschermen, waar liggen de grenzen?

 

Ik ben aan het denken over een paar cursussen die ik altijd al graag wilde doen. Het laatste weekend in Oostenrijk was er een keramiekbeurs en daar heb ik een paar prachtige dingen gezien, dingen die ik ook wel zou willen maken. Nu ben ik aan het uitzoeken welke mogelijkheden er zijn, gewoon een cursus gaan doen ergens, of echt volwassenen-onderwijs dat tot een diploma leidt. Dat laatste is erg interessant, maar betekent wel 10 lesuren per week, en dat ’s avonds of in het weekend.

 

Nu kan ik de kids met een gerust hart thuis laten tot mijn ventje thuis komt, maar is dat wel wat ik wil? Eén academie biedt de opleiding op twee lesdagen aan, maar één daarvan is een middag waarop ik moet werken, dan moet ik weer heel mijn werkrooster omgooien en ik weet natuurlijk ook niet of mijn baas daar zo gelukkig mee gaat zijn…

 

Soit, eerst eens informeren of er nog wel plaatsen beschikbaar zijn en hoe het juist allemaal in zijn werk gaat!

13 Reacties

 1. Als ik je kan helpen met een linkje:
  http://keramiek.startpagina.be

  en…’n gelukkige verjaardag natuurlijk!

 2. Het wordt steeds beter, Sandrissimo. Na veertig krijgt een moeder een stukje meer vrijheid en voelt ze zich goed in haar vel. Ik zou niet durven zeggen dat ik toen al tijd had voor een keramiekcursus maar ietje meer vrijheid was er wel.
  Kies voor alle zekerheid maar de langst uitgerekte cursus.

 3. wat de baas er van vindt moet op je veertigste het minste van je zorgen wezen. Kies voor de cursus die je het meest interesseert want op je 40ste leer je niet meer zo vlot als op je 20ste. Het is de motivatie en interesse die dan de doorslag geven.Bij mij toch.
  En als je kiest voor een lange cursus zal je mss ook een ietsiepietsie minder moeten bloggen. Dat zou ook een probleem kunnen zijn als ik je verslagjes van je reis naar Oostenrijlk lees ;-).

 4. Er komt vrije tijd als je 40 bent maar er is er nog meer met 50! Niet wanhopen dus…
  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! 🙂

 5. Een heel gelukkige verjaardag! Het is eigenlijk niet de leeftijd die telt maar hoe je er mee omgaat. Wanneer je goed in je vel zit gaat alles veel beter.
  Als je echt zin hebt in zo’n cursus moet je dat zeker doen!

 6. Ah, dan is het nu het moment om je een gelukkige verjaardag te wensen zekers?
  Niet wanhopen, het leven begint echt bij veertig (en ik kan het weten)
  Iets wat zeker is, met veertig heb je levenservaring die je daarvoor nog niet had. Als je zin hebt om een cursus te volgen, moet je dat doen. Maar denk eerst goed na, hoe of wat, anders ga je jezelf voorbijhollen.
  Alvast succes gewenst!

 7. Beetje laat maar voor alsnog van harte gefeliciteerd en wat die cursus betreft gewoon doen!! anders blijf je het uitstellen tot je tachtigste en dan heb je weer een excuus dat je te oud bent dus go for it!!

  groetjes

 8. gelukkige verjaardag!!!!
  en k zou zo zeggen, doen die cursus!

 9. Ik wens je bij deze alvast een zeer gelukkige verjaardag! Welkom in de Club Van Veertig, Sandrissimo. 😉

 10. Gelukkige Verjaardag ! Dit van ene die al een paar jaar met een 4 voorop staat. Neem het van mij aan : iedere leeftijd heeft z’n charme maar het 40 zijn is toch iets speciaals : je bent nog knap en jong genoeg om te kunnen meedraaien, je bent wijs genoeg om met iedereen te kunnen praten. Er komt meer vrije tijd, inderdaad, maar je bent ook minder gejaagd en relativeert meer. Zalig !

 11. @Nagalore – die had ik al gevonden en via deze link iemand gevonden in mijn buurt die cursus geeft, waarschijnlijk zal het die kant opgaan… 🙂

  @Artemis – mensen hebben altijd gezegd dat ik zo’n brave en zelfstandige kinderen heb, ik zou ze gaan geloven… Maar het zal een gewone cursus worden voorlopig, kijken of het is wat ik verwacht, weet je wel…

  @Duvel – ik zal wel zien hé! 🙂

  @Annemie – dan moet ik uitkijken naar het volgende decennium!! 😉

  @Moekemicheline – je bent maar zo oud als je je voelt hé! (en ik voel me 25) 😉

  @Patrick -thanx!

  @Speedy – daar moet ik inderdaad voor oppassen, ik loop mezelf al snel voorbij…

  @Gezinvan4 – ik moet het gewoon doen hé?

  @smara ratih – bedankt, en inderdaad, gewoon doen!

  @Menck – toffe club hé!! (gezien haar leden) 😉

  @Miche – zoals jij het voorspiegelt, zou ik voor altijd 40 willen zijn!! 😉

  @gerda – bedankt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: