Atomium!

Vandaag met de kinderen eens naar het Atomium gereden, ik had ze dat al lang beloofd en ik wou het ook wel eens zien, na die grote renovatie. ‘k Moet zeggen dat het de moeite is, al is er niet echt veel te zien, buiten het uitzicht dan natuurlijk.

 

De kokers met trappen en roltrappen zijn soms behoorlijk claustrofobisch, het uitzicht uit de kleine raampjes van die kokers is eigenlijk eerder angstaanjagend dan mooi. Maar het uitzicht in de bovenste bol is onwaarschijnlijk prachtig, zeker bij dit helder weer! Massa’s foto’s gemaakt, maar die zijn voor morgen…

12 Reacties

 1. In feite schaam ik me een klein beetje dat ik het atomium nog nooit van de binnenkant gezien heb. Dit terwijl ik al vele andere landen bezocht heb…

 2. Van de buitenkant al dikwijls gezien, maar de binnenkant nog maar 1x, toen het nog NIET gerenoveerd was… Na de renovatie nog niet geweest… hum, en ik ben daar op 20 minuutjes…
  Ben benieuwd naar de foto’s dan weet ik of het de moeite is of niet, hahahaha!

 3. Ik heb het ook gezien in juni, toen ik in Belgie was… Ik vond het toch de moeite om het een keer gezien te hebben… maar zou er nu toch geen twee keer naartoe gaan.

  Ben daar toen heel draaierig geworden en moest gaan zitten. Naar het schijnt gebeurt dit meer… De constructie doet gekke dingen met je zicht (ik keek ook de hele tijd naar boven en nam veel foto’s) en lichaam (door een bepaalde druk in de constructie)… En vermits ik wel snel last heb van draaierigheid, overviel me dat ginds dus ook…

  Benieuwd naar je foto’s.

  Groetjes,

  PS : Een late gelukkige verjaardag toegewenst…

 4. Mij krijgen ze er niet meer in… Ik heb het twee keer geprobeerd, en ben elke keer draaierig en misselijk moeten terugkeren…

 5. Ik zou ook nog wel eens willen gaan! ps. alsook nog een gelukkige verjaardag! Leuk idee trouwens om volgend jaar 1 groot feest te doen!

 6. Ik ben verleden jaar daar geweest en vond het prachtig ! Ik vond dat er veel te zien was : filmkes en foto’s van de originele bouw en de renovatiewerken. Die mannen mochten ook geen hoogtevrees hebben.
  Ook veel mooie foto’s genomen.
  Nergens last van gehad, alleen van de prijzen die ze boven vroegen voor een kop koffie !

 7. @Christophe – je bent niet de enige, er zijn heel wat dingen in eigen land die ik nog niet bezocht heb…

  @Blah – eerst de batterij van mijn fototoestel opladen, want dat stom ding laadt niet op via USB en ik ben dat opladen gisteren vergeten!

  @Hilde – ik voelde me vooral draaierig en een beetje raar in de buizen die je van de ene bol in de andere brengen. Bedankt voor de verjaardagswensen!

  @Oortje – ik kan dat goed aannemen, die constructie doet rare dingen met je zintuigen…

  @Aalstblogt – bedankt! En ’t Atomium, dat moet je gewoon eens doen, je hebt daar niet eens veel tijd voor nodig!

  @Miche – vooral het feit dat die mannen daar, volledig ongezekerd, over balken liepen op grote hoogte, daar kon ik niet echt bij, daar moeten toch mensen verongelukt zijn, met die manier van werken? En iets eten of drinken is daarboven ontzettend duur, maar ja, dat is meestal zo op van die speciale plekken hé, meer dan 10 euro voor 3 flesjes frisdrank!

 8. Hetlijkt me dus niet echt een monument om vanbinnenuit trots op te zijn…ik heb het al een paar keer gezien..in de verte dat wel. Erg eigelijk, terwijl ik mijn weg naar de hoogtepunten van Barcelona bijna moeiteloos ken..

  x x

 9. Het is zo mooi ’s avonds vind ik!

 10. ik vond die bol waar kinderen in kunnen logeren met school, ook wel kei tof om te zien. Was ik nog maar een kind, dan kon ik ze op school overtuigen naar daar te trekken. Prachtig was dat! en het uitzicht boven, ook kei sjiek hé

 11. Shame on me: ik zag het atomium nog nooit vanbinnen. Wel vind ik de restauratie een hele geslaagde. En blinken dat die bollen doen!

 12. Ik ben er ook nog nooit in geweest… En die kleine gangen spreken me nog minder aan eerlijk gezegd… brrr
  Misschien ooit in een grootmoedige bui… Ik kan alvast niet wachten op de foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: