Millimeterpapier…

Na een weekend van meten, tekenen, gommen, herberekenen, tekenen, gommen, terug meten, tekenen en meer van hetzelfde (en ook nog een beetje shoppen gelukkig!), hebben we nog altijd niet beslist, hoe het eindresultaat eruit moet zien. Ik word bijna misselijk als ik een vel millimeterpapier zie, die piepkleine vierkantjes dansen voor mijn ogen!

 

De metingen van de bovenverdieping, komen langs geen kanten uit met de maten van de benedenverdieping… Als ik die twee plans op mekaar leg, dan scheelt het 5 millimeter, omgerekend is dat dan 25 centimeter. Een stuk daarvan is al gecorrigeerd, maar dan klopt het nog altijd niet. Ik weet wel dat 25 centimeter, op een totale breedte van bijna 10 meter, geen gigantische fout is, maar ik vind dat toch ambetant.

 

Ik dacht ook dat we enigzins zeker waren van de bestemming van de verschillende ruimtes, toch is er daar ook al flink in gewijzigd. En ik heb alweer nieuwe ideetjes die ik wil uitwerken, waarvan ik wil zien of het mogelijk is en wat het effect zou zijn… En dan moet ik nog op zoek naar een aantal architecten/aannemers om te kijken wat mogelijk is en hoeveel dat dat allemaal gaat kosten!

 

Zij die opnieuw met potloden, gommen en papier gaan vechten, groeten u!

19 Reacties

 1. Ik vind 25cm wel een groot verschil als je weet dat een dragende muur 19 cm dik is.Kan je niet met een of ander software programma je tekening maken zodat je die direct in 3D kan zien ? Ik wens je alvast veel succes want het lijkt hier over een grote verbouwing te gaan.

 2. @Duvel – bij ons zijn alle muren ca 25 cm dik, dus ik kan daar niet aan zien of dat een dragende muur is of niet… Dit is maar een plannetje om de grote lijnen op aan te duiden, de opmetingen zijn door de kinderen gedaan, daar zal ook wel een foutenmarge opzitten! De bedoeling is dat dat allemaal op de PC komt te staan, maar ik moet nog een beetje leren werken met dat cad-programman, dus voorlopig zal het nog efkes op papier moeten.

 3. Beter nu beslissen wat je waar wil hebben, dan later. Je komt er wel uit. 😉

 4. Bekijk het eens van de roze kant: het komt je creativiteit ten goede en je traint volop je hersencellen.
  Benieuwd naar het eindresultaat!

 5. Amai, dat wordt nogal eens een verbouwing! Waarom doe je dit nu allemaal zelf en niet de aannemer of de architect? Die weten dat toch direct of het een dragende muur is of niet?

 6. Hier eventjes een reactie op jou reactie. Als je er echt één wilt (piercing)ga er dan voor..ik kan je alleen aanraden dat als je er één in je tong wilt dat je zorgt dat je daarna een paar vrije dagen hebt. Ik heb ze zaterdag laten zetten en vanaf vanmiddag is de zwelling al vel verbeterd en kan ik weer normaal praten en eten. Ben wel van zaterdag al 2 kilo afgevallen haha.

  groetjes

 7. @Miche – daarom wordt er zoveel getekend hé, om alle opties eens te bekijken…

  @Menck – het is in elk geval spannend!

  @Marleen – ik wil eerst weten hoe de verhoudingen zijn en wat de mogelijkheden kunnen zijn, voor ik iemand laat komen. Want eens het verbouwd is, kan ik het niet meer veranderen hé…

  @gezinvan4 – dus kan ik het doen onder het mom van een dieet!! 😉

 8. Jij kan tenminste tekenen op millimeterpapier! Ik ben totaal blind in alles wat ruimte moet voorstellen.
  Blijven piekeren over die centemeters, Sandrissimo. Plots, waarschijnlijk in het midden van de nacht, zal het raadsel opgelost worden.

 9. Sandrissimo, ik zou het gewoon overlaten aan een architect! Dat zijn professionals en die komen met oplossingen… Wij hebben onze plannen ook 3 keer gewijzigd voor we bouwden en tijdens de bouw hebben we nog hier en daar iets gewijzigd… Veel moed in ieder geval.

  Heb jij een artistieke en/of architectenopleiding gevolgd? Bij grote verbouwingen moeten je plannen uiteindelijk toch door een erkende architect worden getekend (enfin dat denk ik toch), dus waarom er zelf zoveel energie instoppen?

  Groetjes,

 10. Blijven tekenen, je komt er wel uit. Ik vind het tof dat je het allemaal zelf wilt doen. Dat geeft veel voldoening wanneer het allemaal gelukt is. Maar het is zeker niet aan mij besteed!

 11. Ik wil je niet ontmoedigen, maar wat je vandaag hét van hét vindt, ben je na enkele jaren misschien beu.
  Daarom zou ik zeggen; verlies vooral het praktische niet uit het oog.

 12. hihi, das toch leuk. De voorbije jaren heb ik zo al een 50tal huisjes getekenend, gewoon voor de fun 🙂

 13. Dat wordt qua shopping een goedkope winter.. je zal gewoon geen tijd hebben 🙂

 14. @Artemis – ik zie dat allemaal zo voor mij, maar ik krijg dat niet uitgelegd, daarom moet ik dat tekenen hé…

  @Hilde – natuurlijk laat ik het uiteindelijke plan aan professionals over (moet ook wettelijk zo), nu is het gewoon kijken naar de verhoudingen, door bijvoorbeeld keukenkasten in te tekenen, zie je dat de deur niet kan staan waar ik ze voorzien heb, of dat een muur een beetje moet opschuiven, omdat er een grote raam is, dat soort dingen… Ik heb geen echt artistieke opleiding achter de rug, maar ik heb altijd wel graag getekend en zo.

  @Speedy – waarschijnlijk zeggen we binnen een paar jaar inderdaad “hadden we dit maar gedaan, of dat”, toch wil ik zoveel mogelijk varianten bekijken. En het moet natuurlijk voor alles praktisch zijn!

  @Imke Dielen – het is leuk hoor, alleen dat omrekenen naar schaal is minder plezant. Maar het blijft wel spannend om te kijken wat ik waar kan voorzien natuurlijk!

  @Blue – ik denk dat mijn ventje daar altijd wel tijd voor zal vinden! Een man die graag winkelt is een zegen… 🙂

 15. Inderdaad, not easy. Je tekent en daarna ben je er weer niet tevreden mee. Ik ken het gevoel. tip: Laat je vrouw beslissen 🙂

 16. Euh… het is nog niet te laat. Je kan je verbouwplannen nog altijd in de koelkast leggen.

 17. @Ef~ – ik ben de vrouw des huizes… 🙂

  @zapnimf – tja, maar dan is er geen plaats meer voor eten en drinken! 😉

 18. Ik weet niet wat voor bouw je hebt maar het is normaal dat de volgende verdieping groter is dan die er onder.
  Men begint met een dubbele steen onderaan en dan een steen en een half en dan op de zolder met een steen. Maar de buitenkant blijft altijd mooi recht, men vermindert aan de binnenkant. Ik zou mij niet druk maken over die 25 cent.

 19. @philippe – bedankt zeg, dat verklaart alles! 🙂 Moet in niet meer twijfelen aan mijn tekencapaciteiten en de meervaardigheden van de zonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: