Rode schoenen…

Als je “Rode Schoenen” van Joanne Harris (vervolg op Chocolat) wilt lezen, zorg dan dat je heeeeel veeel tijd hebt! Dat boek is gewoon niet neer te leggen, zelfs al is het half één ’s nachts en moet je vroeg op…

“Rode Schoenen” is een boek waar gewoon echt alles voor moet wijken! Gelukkig is het nu uit en heb ik dus terug wat meer tijd om mijn gewoontes weer op te nemen… 😉 Al heb ik in de voorbije dagen wel meer gedaan dan alleen maar lezen hoor.

De aannemer die ik graag wil hebben, is van ’t weekend komen kijken en die had goed en slecht nieuws. De structuur van ons huis is zeer goed en de materialen die ervoor gebruikt zijn, dat was prima kwaliteit.

De verbouwingen, zoals wij ze ons hebben voorgesteld, zijn mogelijk, er hoeven geen stukken muur te blijven staan als steun en de ruimte kan optimaal open gemaakt worden. De schouwen horen niet bij de steunende stuctuur en kunnen er dus ook uit. Onze garage is geregulariseerd, gezien de “bouwovertreding” van de eerste eigenaar (in de jaren 60) verjaard is.

Het is mogelijk om twee (vrij ruime) slaapkamers te maken onder het dak, gezien onze hal breed genoeg is, om een trap te voorzien die in het midden van de zolder uitkomt. Ook de steunbalken voor het dak zijn nog in prima staat.

Alleen is er geen onderdak en dat is nodig als we daar slaapkamers willen voorzien natuurlijk. Dat houdt in dat alle dakpannen eraf moeten, om dan een onderdak te plaatsen en daar de pannen weer op te leggen. Dat onderdak is eigenlijk zo wie zo nodig, omdat er nu regelmatig regenwater of sneeuw door de wind tussen de pannen geblazen wordt, wat verklaart waarom er zo nu en dan natte plekken zijn op zolder. Als we dat zo laten, gaan op den duur de plafonds van de slaapkamers, daar schade van ondervinden.

Zo’n karwei is normaal in 2 maximum 3 dagen geklaard en dan kunnen ze ook ineens de schouwen van het dak weghalen. Omdat er dan in één keer een paar veluxramen geplaatst kunnen worden, zijn er dakpannen over voor de plekken waar op dit moment de schouwen zitten.

Nu wachten op de offertes en dan zien we weer verder…

Vandaag wat recup genomen, ik zit met een stijve nek en dat is heel ambetant bij het autorijden. Ik ben toch goed bij met mijn werk en ik heb nog een heleboel overuren en verlofdagen staan. Nog efkes doorbijten en dan komt het herfstverlof eraan en gaan we lekker een week naar de Ardennen. 🙂

Met kerstmis wordt het hoogstwaarschijnlijk weer Oostenrijk en daar kijk ik echt wel enorm naar uit!

12 Reacties

 1. Ik hoop voor jullie dat alle werken binnen jullie budget liggen. Eens ze eraan beginnen kan het vlug gaan.
  Dat onderdak is ook nodig om de isolatie gemakkelijker te plaatsen, heb ik ondervonden.
  Rijden met een stijve nek is gevaarlijk. Goed dat je het vermeden hebt.
  Je hebt goede vooruitzichten. Leuk hé.

 2. Ja, jong, aan een huis heb je altijd werk, of je het nu zelf gebouwd hebt of je verbouwt. Dat is nooit gedaan.
  Ik kijk ook uit naar de herfstvakantie, eindelijk nog eens weg.

 3. hey, wij gaan in het herfsverlof ook naar de ardennen….en ik heb ook ne stijve nek, en wij gaan ook ‘kosten’ doen aan ons huizeke…lol

 4. Ik ben gek op Chocolat, zowel het boek als de film, maar ben nog niet aan het vervolg begonnen. Geen goed idee dan om hem mee te nemen op vakantie. Was al heel benieuwd naar het boek maar nu des te meer! Zou ik?

 5. Veel succes met de bouwplannen en de leuke vooruitzichten voor het najaar!
  Het boek ‘Chocolat’ heb ik niet gelezen maar heb wel de film gezien… en die is goed, met Johnny Depp 😉
  Ik keek deze avond naar ‘The plain truth’ op 5TV – een toch wel goede tv-film over een ‘babymoord’ in een Amish- gemeenschap. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jodi Picoult. Mooi…

 6. dat is niet niets die plannen… lijkt me ingrijpend! Lukt het om er tijdens de werken te blijven wonen?

 7. @Miche – dat hopen wij ook natuurlijk, we zullen zien als de offertes binnen komen hé…

  @Marleen – een huis is nooit af hé, er is altijd wel iets wat zou kunnen veranderd worden… 🙂

  @oortje – is uw stijve nek al beter? Bij mij is het grotendeels over nu, gelukkig maar, want dat was wreed ambetant!

  @nana – gewoon meenemen op vakantie, dat ga ik ook doen, om ze allebei nog eens te herlezen! 🙂

  @Annemie – Chocolat is echt een aanrader en zijn opvolger ook, nog beter dan de film, maar dat is meestal zo hé? Die film over de Amish heb ik niet gezien, ik moest gisteravond naar een feest van ’t werk.

  @Blue – zal wel moeten, daarom moet het ook in fases natuurlijk. Zal een paar weken boven kamperen zijn, toch als alles door kan gaan en ze aan het gelijkvloers beginnen!

 8. Jij schrijft zo over die bouwplannen alsof het een fluitje van een cent is. Wel, chapeau zulle! Ik zou daar heel erg tegen op zien.
  Veel succes natuurlijk!

 9. Mooie vooruitzichten op een huis naar je eigen zin en tussendoor even wegglippen. De ideale combinatie!
  Je weet op voorhand, als je aan verbouwingen begint, dat het stof je een hele tijd zal vergezellen.
  Geniet van de herfstvakantie!

 10. @speedy – bwa, als we ons goesting willen doen, dan moeten we daardoor hé? ’t Zal efkes op ons tanden bijten zijn, maar het zou in fases gaan, eerst het dak afwerken en de zolderkamers (provisior) bewoonbaar maken. Terwijl of vlak daarna de kleine badkamer op ’t eerste verdiep laten plaatsen en dan wordt beneden zowat alles afgebroken (keuken, living, WC, badkamer) en kunnen wij de huidige kinderkamer gebruiken als “woonkamer/keuken”. Zo zou het normaal toch leefbaar moeten blijven…

  @Artemis – we hebben er ongeveer 8 jaar over gebroed en weten daarom vrij goed wat we willen. En nu moeten we de kans natuurlijk grijpen om er nog even tussen uit te knijpen, want eens die werken hier beginnen, kunnen we niet meer zo gemakkelijk weg hé!

 11. Doorwinterde vakantieganger!

 12. @zapnimf – soms vraag ik me af of ik geen zigeunerbloed in mijn aders heb, zeker als die reiskriebels weer bovenkomen en ik weer zit af te tellen tot we vertrekken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: