Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

algore.JPG

Ik ben duidelijk niet de enige die zich vragen stelt bij de hype rond Al Gore…

Als mensen nu eens niet klakkeloos zouden geloven in “An Inconvenient Truth” en ook eens naar “The Great Global Warming Swindle” kijken, alvorens hun opinie te vormen, zou het beeld over de opwarming van de aarde heel wat genuanceerder zijn. De waarheid zal waarschijnlijk wel ergens in het midden liggen, zoals gewoonlijk…

Mijnheer Gore voert zijn kruistocht ook niet belangeloos, zo goedhartig is hij immers niet. Als hij met deze actie de groene kiezer in Amerika over de streep trekt, om zich bij de volgende verkiezingen achter de kandidaat van de “The Democratic Party” te scharen, kunnen die eigenlijk bijna niet meer verliezen. Dat segment kiezers steunt doorgaans een eigen kandidaat en heeft er al twee keer voor gezorgd dat Bush nipt won (o.a. van Al Gore).

Mijnheer Gore woont niet in een klein, energie-zuinig huisje, neem ik aan? Hij rijdt ook niet met een klein zuinig autootje of zo’n vermaledijde hybride? Wat zou hij zelf eigenlijk doen aan zijn eigen ecologische voetafdruk? Waarschijnlijk heeft hij nog nooit van “Verbeter de wereld, begin bij jezelf!” gehoord…

14 Reacties

 1. Een tijd geleden was het op het nieuws dat een groene beweging in Amerika eens berekend had wat Al Gore verbruikte in zijn huis. Hij was een megagrote gebruiker, surprise, surprise…

 2. De nobelprijs voor de vrede moest hij van mij zeker niet krijgen. Maar het is toch zijn verdienste dat hij de ogen van een deel van de wereld heeft geopend voor het klimaat. Helaas blijft ook Bush koppig njet zeggen!

 3. Yeeeeeeeeeeeeehhh…

 4. ik weet niet echt wat ik er van moet denken? had t evengoed niet gebeurt dat de poolkappen smelten? we hebben tenslotte ook zomaar een ijstijd gehad.

  groetjes

 5. @PP – dat heb ik een tijdje geleden ook gehoord, in plaats van minder, verbruikte zijn huishouden juist meer energie…

  @Cursief Huigje – misschien moet je echt eens naar “The Great Global Warming Swindle” kijken en dan bedenken of de polen echt wel zo fel smelten als beweerd wordt?

  @Speedy – 🙂

  @gezinvan4 – volgens mij zal het zo’n vaart niet lopen, ’t is hier op aarde ooit al veel warmer geweest. En waterdamp is trouwens veel belangrijker voor die zogenaamde opwarming dan CO2, dat laatste maakt minder dan 5% van de broeikasgassen uit en zonder die broeikasgassen zou het op aarde wel erg koud zijn…

 6. Zo denk ik er ook over. We doen schade, akkoord. Maar om nu te zeggen dat het allemaal onze schuld is en de Aarde zich niet kan/zal herstellen ? Wie zal zeggen dat niet het heel gewoon past in de cyclus ? Vulkaanuitbarstingen zijn het meest vervuilend en toch heel natuurlijk …

 7. Ik ben (meestal) van’t principe dat niks echt zwart of wit is, maar veeleer een grijstint ergens er tussenin. Is volgens mij hierbij ook zo.

 8. @Miche – we kunnen alleen proberen om de aarde zo vriendelijk mogelijk te behandelen, maar de groene godsdienst wil ons toch zo graag een groot aantal totaal nutteloze regeltjes opdringen…

  @Sabine – ja zo’n vulkaanuitbarsting is de moeite heb ik gehoord, de Pinatubo bijvoorbeeld, die heeft echt wel zijn best gedaan!

 9. Het viel me ook op dat ze vorige week in het journaal bij het nieuwsbericht over de toekenning van de Nobelprijs eventjes aanhaalden dat er fouten zaten in de film, maar er nadien niet meer op terugkwamen.
  Terwijl er in Groot-Brittanië toch wel een gerechtelijke uitspraak is geweest over negen fouten in de film. Al moet ik er wel direct aan toevoegen dat de rechter de film in de hoofdlijnen wel accuraat vond en in overeenstemming met wetenschappelijke bevindingen. Maar toch is het goed nooit blindelings te hoog op te lopen met iemand of iets en altijd alles wat te temperen.

 10. Je stelt dat Gore het niet belangeloos doet. Maar als hij de democratische partij aan een presidentsoverwinning helpt, is dat wél een kleine kans meer dat er iets verandert aan de situatie (itt onder het Bushbeleid). Dus zolang het uiteindelijk het milieu ten goede komt, kan ik me daar bij neerleggen, zelfs al wil ik realistisch zijn en onder ogen zien dat er meer nodig is.

 11. @Sven – wat mij het meeste stoort is dat er zo’n sterke focus op CO2 gelegd wordt, terwijl dat maar 5% van de broeikasgassen uitmaakt! Waterdamp is veel erger en dan gaat men “ecologische” motors die op waterstof draaien promoten?

 12. Waarom zit iedereen hier over details te praten? Het milieu gaat naar de knoppen als we er niet dringend iets aan doen. En of je je nu stoort aan enkele foutjes in de film, Gore zijn uiteindelijke bedoelingen of kritiek hebt op de manier dat hij zelf leeft, de boodschap die hij heeft is veel te belangrijk om ze zomaar naast je te leggen…. WAAROM WILLEN VELEN DAT NIET ZIEN??? (Antwoord : alles draait om geld en olie, maar tot die conclusie zal men binnen 50 jaar pas komen…)

  Groetjes,

 13. PS : Sandrissimo, als ik je iets mag aanraden : bekijk de film

 14. @Hilde – kijk jij dan naar “The Great Global Warming Swindle”? Het milieu ging zwaar naar de knoppen in de jaren 70, maar nu is het een stuk beter. Alleen wil de groen/linkse kerk dat niet toegeven, want ze willen zich toch zo graag belangrijk voelen! Neen, het beleid van Bush is niet goed, maar er is een grens aan wat bereikbaar is en wat daadwerkelijk iets verandert. De hype rond CO2 is zo ergerlijk, het maakt ocharme minder dan 5% uit van de broeikasgassen! Natuurlijk moeten we proberen de aarde zo min mogelijk te belasten, maar veel maatregelen worden gepusht, zonder dat ze iets opbrengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: