Spookbeeld…

In de klas van mijn jongste zoon gaat het bij Engels nu natuurlijk over Halloween. Omdat hij zelf een coole spookfoto gemaakt heeft, op “schoolreis” in Spanje, een paar maanden geleden, moest ik die vaneigens afprinten, om aan de juf van Engels te laten zien.

Mijn inkt is bijna op, waardoor elke foto er wel een beetje spookachtig uit gaat zien, maar het effect op deze was wel heel griezelig…

Op de afdruk zag ik pas dit ventje met een lange jas, dat een beetje voorover gebogen staat en terwijl naar boven kijkt, twee armen, twee benen en boven aan de foto zie je zijn hoge hoed. In de rechterhoek zie ik nu ook de rug van een vrouw, met een lichte kleur van haar en een mouwloos zwart topje aan? Nu kan ik er niet meer naast kijken… Spooky!

spook.jpg

By the way, het is geen sigarettenrook (de zaal zat vol 12- en 13-jarigen en de directeur van ’t school zat erop te kijken!), waarschijnlijk één of andere bizarre lichtreflectie zeker? In de rechterhoek lijkt een vrouw te zitten, met blond haar en een zwart mouwloos topje aan.

22 Reacties

 1. Tussen de rookpluimen door kan je – als je wil – ook nog een soort van spookje zien. Eentje dat beide armen in de lucht steekt.

 2. Heel spooky! Ik meen ook een weerspiegeling in glas te zien en allemaal handjes omhoog…

 3. XiXarro heeft gelijk, daar staat nog een klein spookje, dat viel mij meteen op

 4. @Xixarro – ik heb mij al scheel gekeken op die foto, ik zie maar 2 spoken…

  @speedy – handjes zie ik ook niet, wel de kronen die de kinderen ophebben, dat is zo’n middeleeuws ridderspel en dan krijgen ze allemaal een kartonnen kroon… Hier kan je het zien, helemaal vanonder : http://www.msk.be/Spanje/reisfototot.php?dgnr=104

  @smara ratih – zijn jullie met mijn voeten aan het spelen? Want ik zie dat dus niet! 😉

  @Christophe – maf maar ook echt wel spookachtig, lijkt wel of het over een andere foto genomen is, maar dat kan niet met een digitale camera denk ik hé? Waarschijnlijk is het waterdamp en de kaarsen die staan te branden, in combinatie met de flits…

 5. Cool. Vlug even ghostbusters opbellen! 😉
  O ja, ik zie ook een dinosaurusachtige in die ‘rook’slierten. Vreemd.

 6. Daar zal hij succes mee hebben !

 7. echt wel zeer bizar, dit soort foto’s. Ze komen wel vaker voor, maar ik heb er nog nooit een echte verklaring voor gelezen, en zolang die verklaring er niet is, blijft het wel wat “spooky”. Wat vond de juf ervan?

 8. Het Halloweenspook zal ginds ook zijn langs geweest. Bij ons was dat gisteren. Heb er ook een foto van gepost LOL

  Groetjes,

 9. Koude rillingen krijg ik daarvan! brr!

 10. Weird!

 11. Ik wil normaal graag eens meegaan in zo’n spookachtige situatie maar deze foto inspireert me eerlijk gezegd niet echt. Het zal aan mij liggen maar dat ventje dat je beschrijft vind ik niet terug. Ik heb nochtans veel fantasie.
  Doet me denken aan zo van die 3D-boeken waarin je een figuur moet vinden in een tekening. Was ook al niets voor mij…

 12. Da’s echt wel raar!

 13. Allez zeg, ben ik de enige die daar niks in zie dan? Ik zie wel die ‘rook’ die geen rook is, maar ik zie geen vrouwen, mannen, hoeden, spoken… Huh?
  Ah neen, ik lees hier dan Sven het ook niet ziet. Oefs, ben ik al niet alleen!!! Gelukkig…. 🙂

 14. @zapnimf – 😉

  @Menck – die dino zie ik dan weer niet, maar heb jij soms het nr. van de Ghostbusters?

  @Miche – amaai nog niet, want op die afdruk was het nog veel griezeliger!

  @grmpf – dat moet ik hem eens vragen, ik denk dat het gewoon waterdamp is of rook van de kaarsen. Als we in de ardennen koken in de voortent en ik neem daarna foto’s met de flash, dan zitten er ook altijd van die witte bollekes op de foto’s

  @Hilde – ik vind dat spoken daar bij jullie wel veel leuker!

  @Contessa – eerlijk gezegd vind ik het nog altijd heel spooky…

  @affodil – dat is echt wel het juiste woord hiervoor!

  @sven en blah – ik zag het niet op de originele foto, tot ik de afdruk zag en nu kan ik er niet meer naast kijken. Er lijkt een foto over de foto te zitten…

  @R.becca – ja hé?

 15. Nu ik nog eens gekeken heb, lijkt het een foto van een raam van een bus, je ziet de leuning van de zetel. Er zit iemand. De rest is reflectie in het glas…

 16. @speedy – hé, dat zou wel eens kunnen kloppen, want ze waren in Spanje met een reisbus! Zou er dan een schaduwbeeld van een andere foto overzitten?

 17. Deze foto blijft me fasineren. Ik zie ook twee gezichten ergens. Die twee aliens vallen natuurlijk het meest op, maar die gezichten zie ik ook. Ik moet al deze comments ook nog even lezen vanwege die foto op foto, maar dat verklaart nog steeds die twee aliens niet.

 18. @Pollie – het is een vreemde foto hé, maar wat bedoel je met die aliens?

 19. Die twee spoken die jullie bedoelen lijken meer op aliens.

 20. O nee je hebt het over rook en dat bedoel ik. Daar zie ik twee aliens in. Verder zag ik ook twee gezichtjes, maar dat zal dan die foto op foto zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: