Zaadje

Het zaadje van onrust, vindt in mij altijd een voedzame bodem. Als ik mezelf niet bewust zou corrigeren, zou ik één van die overbezorgde moeders zijn, het soort dat pubers tot waanzin drijft, weet je wel?

Ik had al een paar keer gehoord en gelezen dat oude televisie’s een hoop risico’s inhouden, maar ik ging ervan uit, dat ze dan echt heel oude spullen bedoelden. Toen een brandweerman op het nieuws vertelde, dat zo’n ding na 10 jaar de deur uit zou moeten, wegens toenemend risico op implosie, begon mijn maag te knagen. Het zaadje begon zich comfortabel te nestelen…

Onze TV beneden is nog maar een jaar of 3 oud, het kleintje in onze slaapkamer zal zijn 5de verjaardag al wel achter de rug hebben, maar daar stelt zich ook nog geen probleem.

In de kinderkamer staat echter een Philips Matchline, eentje van de eerste serie en toen ik begon terug te tellen, bleek dat ding al bijna 20 jaar in mijn bezit te zijn! Ik heb hem ook niet nieuw gekocht, ik heb hem voor een prijsje over mogen nemen van mijn grootvader, die altijd graag het nieuwste van het nieuwste in zijn living had staan…

Ik heb er de klassieke problemen mee gehad, maar nadat een vriend van mijn vader alle soldeerpunten “verving” (?), heeft ie altijd trouw zijn dienst gedaan. Dat ondanks zijn respectabele leeftijd van zo’n 25 jaar.

Mijn opa is enkele jaren geleden overleden en die TV was voor mij zo echt iets dat me aan hem deed denken. Daarom kreeg ik het niet over mijn hart om hem weg te doen, ondanks zijn gevorderde leeftijd, dus verhuisde hij naar de kinderkamer. Maar niks is voor eeuwig en nu wordt het toch stilaan tijd dat ik afscheid neem van die grote zware kast vol herinneringen…

Vandaag kon je in de Aldi een grote LCD-TV kopen voor 499 euro. Toen ik om kwart over negen de Aldi naderde, stond de parking bomvol, verschillende auto’s stonden dubbel geparkeerd, dus de moed zonk in mijn schoenen. Mijn auto algauw op straat geparkeerd en toch maar eens gaan kijken.

Bleek dat de toeloop* niet voor de TV’s was, al gingen die ook als zoete broodjes buiten, zo te zien waren er op een kwartier tijd al 4 van de 8 verkocht!

Enfin, ik ben met die -toch wel gigantische- doos thuis geraakt, dankzij een vriendelijke mijnheer die me hielp om dat ding in mijn karretje te laden en een vriendelijke mevrouw die spontaan stopte, om mij te helpen dat gedoe uit het karretje en in mijn auto te laden!

Het onrustzaadje, dat zich ondertussen al tot een hele onruststruik ontwikkeld had, kwijnt nu weg en de kids zijn dolgelukkig met hun “nieuwe” TV! Op hoop van zegen hé…

*******************************************

* Die toeloop was voor de skipakken. Tussen de mama’s die in de bakken met skispullen stonden te graaien, herkende ik een aantal gezichten van aan de schoolpoort van de lagere school, ’t zijn dit jaar skiklassen natuurlijk!

« »

10 Reacties

 1. En wie zegt dat het niet gewoon een smoesje is om je weer een nieuwe tv te laten kopen? 😉

  En inderdaad, de soldeerpunten op het hoogspanningsgedeelte (achter op de buis) moeten soms opnieuw worden gesoldeerd (die trillen namelijk los door de hoogfrequente signalen).

  Ik heb mijn tv ook al eens moeten repareren, ik had enkel nog een witte streep op het beeld staan. Een vriend vertelde me precies wat ik moest vervangen (een weerstandje). Kosten: € 0,10!!!!

  Maar na 18 jaar trouwe dienst hebben we toch maar besloten een nieuwe te kopen. Hij begon toch wat rare kuren te vertonen.

 2. Het gevaar voor implosie wordt des te groter als je je tv-toestel constant op stand-by laat staan. Volledig uitschakelen is de boodschap en nog beter is om voor het slapengaan ook telkens de stekker uit het stopcontact te halen.
  En? Hoe zijn die tv’s van Aldi?

 3. Op onze slaapkamer staat ook een oude maar, fatalistisch als ik ben, zal ik er niet wakker van liggen. In een kinderkamer is dat iets anders natuurlijk.
  Proficiat met je aankoop en vele gelukkige uren kijkplezier voor je kinderen !

 4. De dienst na-verkoop die bij Aldi niet bestaat doet me van zulke aankopen afzien.

 5. @Bright – gelukkig weten ze dat echt wel!

  @Patrick – hij was ruim 20 jaar oud, toch hebben ze hem in het kringloopcentrum aangenomen ipv van hem in de container voor oude apparaten te zetten…

  @Menck – ik zet mijn TV bijna altijd uit ’s avonds en laat hem dus niet op stand-by staan, sinds ze me dat hebben aangeraden in de winkel bij aankoop van de vorige. Uit het stopcontact trekken doe ik echter zelden of nooit, eigenlijk enkel bij zwaar onweer.
  Wat de nieuwe TV betreft, tot hiertoe doe ie het geweldig en groot dat dat scherm is!!

  @Miche – vooral het feit dat de oudste in een hoogslaper ligt, vlak naast die TV, bezorgde me bijna nachtmerries…

  @Artemis – bwa, de kinderen hebben ook een PC van de Aldi, die heb ik van iemand overgekocht en die doet het ook nog altijd prima. Onze vaatwasser kochten we op E-bay, soms moet je gewoon het risico nemen zeker?

 6. Brrr…. sè…. nu heb je bij mij ook zo een zaadje geplant. Brr…. en die van ons staat ALTIJD in stand-by!

 7. Ik heb een TV geweten van enkele maanden oud, die implodeerde, gewoon terwijl hij aanstond. Waarschijnlijk was er iets defect.
  Mijn zoon ging heel behulpzaam op het geroep van zijn overburen af en liet de deur van zijn appartement openstaan… bij hem ook alles vol roet…
  Niet op standbye laten staan is wel aan te raden.

 8. Bij Aldi verkopen zecht wel goede dingen en een beetje geluk moet je altijd hebben met zo’n spullen. Veel plezier ermee!

 9. @Blah – vroeger hier ook, maar sinds die verkoper zei dat we dat ding altijd moeten afzetten, doe ik dat bijna altijd.

  @Speedy – die zal zeker op een maandag gemaakt zijn… Roet dat is een ramp hé? Ik heb zo eens een ieniemienie brandje gehad in mijn keuken, niet veel groter dan een kaarsvlam, maar heel mijn keuken zat onder het roet en op sommige materialen gaan die plekken er gewoon niet meer af!

  @moekemicheline – geluk moet je altijd hebben hé, zelfs als je echte merkproducten koopt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: