Politieke parodie?

Over welke toegevingen had dhr. de Donnea het gisteren?

Snappen onze Franstalige landgenoten niet, dat de starre en hautaine houding van hun politieke vertegenwoordigers, de wil om te scheiden van tafel en bed, in Vlaanderen alleen maar versterkt?

Hoe komt het dat we wel al tientallen jaren Vlaams geld in Wallonië mogen pompen, maar altijd op een fiks “non” stuiten, als Vlaanderen een paar dingen liever zelf wil regelen?

Waarom kan iemand die ongeveer 10% van de Waalse stemmen kreeg, de regeringsvorming telkens weer blokkeren?

Waarom heeft men het steeds over democratie en democratische partijen, als men een groot deel van de Vlaamse kiezers gewoon negeert en meer nog, hen zoveel mogelijk tracht te beledigen? Als je iemand in een underdog-positie dwingt, gaat die persoon zeker nooit of nooit van gedachte veranderen…

Waarom valt het “FDF” eigenlijk buiten het “cordon sanitaire”?

Waarom verkwanselen we onze Vlaamse identiteit, om toch maar zeker niet als uiterst rechts beschouwd te worden?

Waarom zouden Vlaamse gemeenten aan het Brussels gewest gehecht moeten worden, omdat de Franstaligen die er wonen, geen enkele moeite willen doen om zich te integreren?

Waarom mogen we wel betalen voor Franstalig onderwijs in Vlaamse gemeenten, maar mag de inspectie geen voet in die bewuste klasjes zetten?

Iemand een idee?

Weet je wat ik denk? Een relatie heeft enkel kans op slagen, als beide partijen niet alleen solidair zijn, maar elkaar ook de vrijheid geven die ze nodig hebben. Als de ene echter absurde manieren gaat bedenken, om de ander zijn vrijheid zoveel mogelijk in te perken, is de relatie bijna zeker tot mislukken gedoemd. Het is immers de bedoeling dat het koppel uit vrije wil bij elkaar blijft, anders gaat het algauw op een gearrangeerd huwelijk lijken…

4 Reacties

 1. Groot gelijk, zo denk ik er ook over. Maar met de ‘België-mag-niet-splitsen’-hysterie die er de laatste maanden heerst, mag je dat opeens niet meer zeggen. (En nee, ik wil niet dat België splitst!)
  Het heikele punt is dat het hier draait om respect. Of liever: rond het gebrek aan respect van de Walen of Franstalige Brusselaars die in Vlaanderen komen wonen tegenover de Vlamingen.
  Waarom moeten wij Frans spreken omdat zij in een Vlaamse gemeente komen wonen en geen Nederlands willen (of kunnen) leren? En waarom moeten zij op Waalse partijen stemmen als ze in Vlaamse gemeentes wonen?
  Gebrek aan respect, dat is het!

 2. Ik heb het ongeveer 100 dagen geleden opgegeven zo’n vragen te stellen. Ze zullen toch doen wat ze willen en het ons niet komen vragen 😦

 3. @Lena – ik denk dat de rtbf daar een heel vies spelletje in speelt…

  @miche – ik kan het nu eenmaal niet laten, mij dingen af te vragen…

 4. Ik werk in Brussel: je houd het soms niet voor mogelijk wat voor ingesteld enkele van die Franstaligen hebben. Als het aan hen lag dan sprak men in Brussel (en waarschijnlijk ook weide omgeving) enkel nog Frans. Voor hen is het heel normaal dat iedereen de ganse dag Frans spreekt. Zelf kennen/willen ze geen woord Nederlands/Vlaams leren, laat staan spreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: