ADD is a gift, not my disorder!

De tweede video is een compilatie van reacties op de eerste. Blijkt dat heel wat mensen dus perfect verder kunnen zonder medicatie, ikzelf vind nog steeds dat het mijn leven makkelijker maakt en het voor mij dus wel de moeite waard is.

Eén van de belangrijkste dingen in het tweede filmpje, vind ik de man die zegt “it’s not a disorder, it’s a different order”, want zo denk ik er ook over!

Wat het gewichtsverlies betreft, dat is (spijtig genoeg) tijdelijk…

9 Reacties

 1. Mooi, dat voorbeeld dat hij geeft hoe ADHD’ers naar een sterrehemel kijken en tegelijk zoveel meer invloeden en impressies ontvangen.

 2. Bedankt voor de filmpjes… Ben wel blij dat er nog mensen rondlopen die vinden dat ADD/ADHD’ers zonder medicatie kunnen… Vind dat het hier in Amerika veel te snel aan jonge kinderen wordt voorgeschreven.

  ‘k Vind het wel mooi verwoord : ADD/ADHD is a gift, not a disorder…

  Groetjes,

 3. Prachtige titel ! Goed dat het zo verwoord is, want het is ook zo. Bedankt : nu weet ik er veel meer over zonder saaie boeken te moeten lezen. Ik blijf erbij : goed dat we niet allemaal gelijk zijn.

 4. @Artemis – het grootste probleem, is tegelijk ook de mooiste kant van AD(H)D, je maakt massa’s associaties bij alles wat je ziet, hoort, voelt en ruikt, vaak is dat fantastisch, maar zo nu en dan is het net iets te veel van het goede…

  @Hilde – ik neem wel medicatie, maar een heel lage dosis, een kinderdosis eigenlijk. Met één Concerta van 36mg per dag, heb ik genoeg effect om mijn aandacht bij de zaken te houden, zonder de leuke dingen van ADHD te verliezen. Omdat het me vooral heel erg helpt bij autorijden en bij mijn werk, vind ik dat ik het aan mezelf en mijn gezin verplicht ben, om toch die medicatie te nemen.
  (Meestal wordt de dagelijkse dosis berekend aan de hand van het lichaamsgewicht, 10mg per 10 kg lichaamsgewicht, mijn 36mg is dus een heel lage dosis voor een volwassene.)

  @Miche – beelden zeggen meer dan woorden hé! 🙂 En leve de diversiteit!!

 5. Ik vind dat je iedereen moet accepteren hoe ze komen, hoe moeilijk dat ook is. Als je er zelf mee kan omgaan en het kan aanvaarden , dan is de moeilijkste stap al gezet.

  Toffe filmpjes! Zeker voor mensen die niet weten wat het allemaal inhoud.

 6. Het tweede filmpje werkte bij mij niet goed, maar ik heb al veel gehad aan het eerste.
  Dat heb ik óók, denk ik dan, ik denk ook 100 keer meer en sneller dan anderen, blijkbaar, maar ik wist niet dat dat ADD was. Maar het geeft bij mij geen problemen, dus is het niet erg. Oftewel heb ik het niet erg, natuurlijk. Of het moest zijn dat ik te snel praat, wat al lastig genoeg is. Maar ik denk nog véél sneller dan dat praat. Amai, wat een redenering.

 7. @R.becca – in een ideale wereld zou dat zo moeten zijn, maar mensen hebben, spijtig genoeg, nogal eens de neiging om de norm boven het individu te stellen…

  @Marleen – niet iedereen heeft er “last” van, ik voel me beter sinds ik weet waarom ik een beetje anders ben dan de “normale” mensen. Als je graag wilt weten of je inderdaad in de richting van AD(H)D zit, kan je online massa’s testen vinden die een indicatie kunnen geven. Een echte diagnose wordt natuurlijk enkel gesteld door bevoegde personen.

 8. Inspirerend videotje 🙂

 9. […] ADD is a gift, not my disorder!. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: