Update

Te onthouden :

 • Vertrek nooit, never, nie, jamais op reis zonder je documenten van de mutualiteit, het spaart je niet het lange wachten, maar je moet je tijdens die (in)activiteit tenminste geen zorgen maken, over de factuur van al die onderzoeken.  Dankzij het kaartje van Eurocross, werd alles netjes rechtstreeks aan de verzekering aangerekend, de vraag of een deel van die kosten terug aan mij gefactureerd zullen worden, is een zorg voor later.
 • Kies een gastheer die betrokken is met je welzijn, iemand die een bevriend specialist opbelt en hem overtuigt één van zijn gasten toch nog in zjin overvolle schema te passen, zodat je niet nog eens eerst een paar uur op spoed mag wachten, om dan door een doodvermoeide assistent behandeld te worden.
 • Als je denkt dat er misschien wel een stop in je oor zou kunnen zitten, ga dan voor je vertrek even langs bij de huisarts, lukt dat niet, zorg dan dat er geen water in je oren kan lopen in bad of zeker in het zwembad.
 • Als je ongeveer een kwartier moet rijden om nieuwjaar te gaan vieren op een schip en er hangt sneeuw in de lucht, zet je sneeuwlaarzen dan toch maar in de auto, neem een zaklamp mee en zorg voor een stuk karton, een joga-matje of iets in die aard, zodat je niet in de sneeuw hoeft te knielen, om op weg naar je vakantiewoning de banden van sneeuwkettingen te voorzien, omdat je de laatste steile helling naar je vakantieverblijf niet op geraakt.
 • Beter nog, leg die sneeuwkettingen thuis een keer of twee op de banden, zodat je weet wat je moet doen en waar je op moet letten.

Bijgeleerd :

 • Dat spreekuur in het Duits gewoon “Sprechstunde” is.
 • Dat een “zwembad-oor” een afschuwelijk pijnlijke aandoening is.
 • Dat je best je voorraad serieuze pijnstillers (Brufen – Cataflam – …) meeneemt van thuis, want die heten hier allemaal anders en leg aan een Oostenrijkse neus-keel-oren-specialist maar eens uit, dat aspirine-varianten voor jou geen enkel effect hebben op de absurde pijn.
 • Dat er Oostenrijkse specialisten zijn, die speciaal voor jou op zaterdag en zondag naar hun praktijk komen, omdat ze je van dichtbij willen opvolgen.  Een pak aangenamer dan in ’t weekend elke dag naar de NKO-kliniek in de volgende grote stad moeten rijden.
 • Dat de mooiste bedelarmbanden die van Thomas Sabo Charm Club zijn, maar dat die dingen behoorlijk prijzig zijn.
 • Dat sneeuw vaak makkelijker is om op te wandelen, dan de paden waar gestrooid is.  Die laatste veranderen namelijk in ijspistes als de temperatuur flink onder nul gaat.
 • Dat -14° minder koud kan aanvoelen dan -2° en dat dan weer minder koud kan aanvoelen dan +1,5°.
 • Dat ongeveer de helft  van je vakantie ziek zijn in weze goedkoop is, want die dagen neem je geen kabelliften en maak je geen boottochten of andere dure excursies.  Je gaat niet winkelen en omdat je ventje zo lief is om te koken, ga je niet uit eten.  Alhoewel, als je dat geld dan later spendeert aan een armband die je al heel je leven wilt hebben en een aantal bedeltjes die bij je passen, de situatie terug status quo is natuurlijk.
 • Je het ene boek na het andere verslindt als je ’s nachts niet kan slapen, omdat de helft van je gezicht afschuwelijk veel pijn doet en je toch een beetje afleiding nodig hebt.  Zo raak je toch wat leesachterstand kwijt!
 • Dat het perfect mogelijk is om ca 14 dagen niet aan of omtrent een laptop te komen en toch de blogwereld nauwelijks te missen, al heb ik hier nu weer een pak leesachterstand…   😉
 • Dat je, ook al heb je haast geen pijn meer,  niet kan slapen als je net “Cell” van Stephen King uitgelezen hebt en je nooit meer met dezelfde ogen naar je Motorola-GSM kijkt!  (Ik denk dat de grootmeester van de horror flink gesponsord wordt door desbetreffend bedrijf…)
 • Dat de solden in Oostenrijk al op 27/12 beginnen.

Verworven :

 • Een prachtig skipak van Ulla Popken, spijtig genoeg niet in solden, maar zwart dus eindeloos te combineren met andere jassen.  De broek heb ik lekker ruim genomen, zodat ik ze gewoon over mijn jeans aan kan trekken.  Okay, ik ski wel niet, maar het komt ook van pas om je billen warm te houden als je gaat wandelen in de vrieskou en het zal toch ooit nog wel eens vriezen in de Ardennen zeker?  (Ik heb het toch al één keer kunnen aandoen, nadat ik genoeg hersteld was om weer naar buiten te gaan!)
 • Een armband van Thomas Sabo met een aantal bedeltjes (schoendoos met schoentjes, ballerina’s, een BH’tje, een gelukzwijn, een ster, een handtas, een zonnebril en een edelweiss, het ijskristal was nergens meer te krijgen)
 • Een stuk of 6 nieuwe romans in het Duits en het Engels, veel en veel goedkoper dan de Nederlandse vertalingen.
 • Een “huispak” in zwart fluweel versierd met strass-steentjes. (Pas echt ziek geworden de dag nadat hier de solden begonnen, goeie timing niet?)
 • Een stuk of wat bangelijk mooie bloesjes van de Gerry Weber shop.
 • Een paar waanzinnig mooie beige sneeuwlaarsjes met veters (van Esprit voor de schoenenfreaks).
 • Een interessant boek over optische illusies, met massa’s voorbeelden, voor maar 4,95 euro.

En morgen weer naar huis!

14 Reacties

 1. Altijd vreselijk zo ziek zijn in het buitenland,… k heb de meeste van je te onthouden dingetjes zo zelf al ondervonden.
  Maar voor de rest lijkt het mij wel een leuke vakantie… en hoe ver ben je geraakt in je leesachterstand?

 2. Sandrissimo, ik wens je eveneens een gezond en voorspoedig 2008!
  Ziek zijn op vakantie is vreselijk en oorpijn is verschrikkelijk pijnlijk…ik spreek uit ondervinding!
  Blijkbaar hebben veel andere leuke zaken en pittige aanwinsten de pijn en het ongemak wat kunnen verzachten…
  En welke boeken heb je gekocht, ik ben vreselijk nieuwsgierig! 😉

 3. Een ‘swimmers’ ear’ heeft onze oudste afgelopen zomer gehad… hij heeft daar ook zo enorm van afgezien… Onze pediater zegt dat dit de pijnlijkste vorm van oorpijn is. Kan me voorstellen dat dit een deel van je vakantie heeft verknald…

  Wens je het allerbeste toe voor 2008! Dat al je wensen mogen vervuld worden!

  Leuk al die solden… Hier ben ik vandaag ook even gaan kijken!

  Groetjes,

 4. Ziek zijn is niet leuk, en op vakantie is het nog minder ! Hopelijk hebben je aankopen de pijn een beetje kunnen verzachten en was het toch nog een beetje leuk. Jij hebt ook zo’n lieve schat die voor je zorgt wanneer je ziek bent 🙂
  Kom veilig terug thuis.

 5. Oei, duidelijk afgezien tijdens je vakantie. Hopelijk ben je ondertussen al terug de oude.

  Ik wens jou en je gezin een fantastisch 2008 toe!

 6. Amai zeg!

 7. Ow dat is niet fijn, zo ziek in’t buitenland. Maar je bent precies goed opgevangen daar!!

 8. Nooit gedacht dat je op vakantie zoveel kan bijleren, maar jij hebt blijkbaar je best gedaan! Dat ziek zijn is natuurlijk minder prettig.

 9. Voorspoedig 2008, Sandrissimo. Hopelijk blijf je voortaan gespaard van ziektekiemen!

 10. Heb jij in die veertien dagen veel meegemaakt!

 11. Dat is ook niet leuk om zo met vakantie te zijn.
  Ook een gelukkig nieuwjaar!

 12. Oei! Ziek zijn op vakantie, breek me de bek niet open, ik weet er alles van. Ja ik ken de voordelen van een WWC en van eurocross, pft…. nee in principe krijg je geen rekening meer thuis gestuurd, ik toch niet… 😀
  Ja zo een zwem-oor kennen we, Blahkind had dat toen we van Griekenland kwamen en toen we Oostenrijk doorreden toch maar naar een ziekenhuis gingen omdat ze gek werd van de pijn.
  Noch in Oostenrijk: als je kind van 4 hoge koorts krijgt en de Oostenrijkse gastvrouw zegt dat de arts niet op een zaterdag naar het ingesneeuwde dorp rijdt 😀 maar handdoeken vol sneeuw rond Blahkind’s kuiten draait om de koorts te doen dalen… Mja… moet ik nog doorgaan? En jaaaaah, ik heb een VALIES medicatie mee als ik ergens op vakantie ga. 😀 😀

 13. haha hopelijk ben je weer helemaal de oude, ik blijf het schitterend vinden hoe je dit allemaal in 1 post krijgt en zo op volgorde, daar heb ik meestal problemen mee. Ik denk wel dat je aankopen een deel van je vakantie hebben goed gemaakt niet?

  groetjes

 14. @smara ratih – een mens leert bij hé. 🙂

  @Annemie – lijstje van de nieuwe boeken heb ik er vandaag speciaal voor jou bijvermeld!

  @Hilde – die specialist waar ik ben geweest, die zei dat soms zelfs volwassen mensen staan te huilen aan zijn deur… Ocharme die kleine, want dat doet toch echt waanzinnig veel pijn!

  @miche – mijne schat heeft heel goed voor mij gezorgd en ook al ben je ziek, het blijft toch vakantie!

  @Linn – ’t was niet plezant, maar ’t is achter de rug, spijtig genoeg de vakantie ook…

  @R.becca – 😉

  @Life is a dance – een geluk bij een ongeluk, ik kwam direct bij de juiste specialist terecht en die man heeft heel goed voor mij gezorgd!

  @Speedy – leren doe je heel je leven hé! 🙂

  @Menck – dat hoop ik ook!

  @Chelone – tja, alleen andere dingen dan die die ik verwacht had…

  @moekemicheline – ach, ’t is alweer achter de rug en zo heb ik eens kunnen zien hoe goed de gezondheidszorg in Oostenrijk is!

  @Blah – gelukkig heeft onze gastheer ons ineens naar de juiste persoon doorgestuurd, maar ik ben er ook zelf naartoe moeten gaan hoor, want huisbezoeken dat wordt daar pesies niet veel gedaan…

  @gezinvan4 – zo af en toe lukt het mij eens om een paar dingen op een rijtje te krijgen. En mijn aankopen hebben mijn vakantie inderdaad helemaal goedgemaakt! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: