Blaffende honden bijten niet!

Vandaag stond ik met een klein hartje voor de oprit van een klant.  Ik moest er iets achterlaten en dat is normaal geen enkel probleem, maar hier liepen er drie gigantisch grote, luid blaffende honden rond in de tuin.  Halverwege de lange oprit stond er een poort, met daarachter de 3 monsters en ik moest mijn spullen gewoon naast die poort achterlaten.  Na wat twijfelen en de telefonische verzekering van de eigenaar dat haar “troeteldieren” niet over die poort konden springen, besloot ik me zo groot mogelijk te maken en liep ik (uiterlijk) zelfzeker, de ca 30 m richting poort, zonder naar die blafbeesten te kijken.

Ze maakten ontzettend veel lawaai, tot ik op ongeveer een meter van de poort was, toen waren ze opeens stil!  Ik heb mijn pakketje tegen de draad achtergelaten, zo dat de honden er zeker niet aan konden en ben gewoon terug naar mijn auto gelopen, met die doodse stilte achter mij.  Voor ik instapte, heb ik nog even gekeken, de drie honden hielden me nog altijd scherp in het oog,  maar ze gaven geen kik!

Ik blijf voorzichtig in de buurt van blafbeesten (groot EN klein), maar nu weet ik toch al, dat het doen alsof je niet bang bent, ook op honden echt wel effect heeft…

10 Reacties

 1. Ik heb altijd horen zeggen dat honden je angst kunnen ruiken en ik wil dat best geloven… Als kind liep ik een blokje om of stak de straat over als ik een hond zag afkomen – ik had een panische angst ervoor!
  Dat heb ik overwonnen en tot vorig jaar nog had ik zelf een hond. Als ik nu op straat een loslopende hond tegenkom die te veel toenadering zoekt dan jaag ik hem ‘met gezag’ weg en dat werkt 😉

 2. Als kind was ik nooit bang voor honden: we hadden er thuis zelf. Grote en kleine: van boxers tot straathonden. Maar met het ouder worden heb ik stilaan een angst beginnen krijgen. Sinds mijn zus nu zelf een hond heeft en die al een paar keer bij is gelogeerd heeft, is dat weer verminderd. Misschien een angst voor het onbekende?

 3. Honden die ik ken, daar heb ik geen problemen mee. ‘Vreemde’ honden vind ik ook beangstigend, maar meestal probeer ik dezelfde truuk : geen angst tonen. Ben gelukkig nog nooit gebeten… Onze oudste zoon wel en sindsdien heeft hij een enorme angst voor honden ontwikkeld.

  Is het omdat je bang bent van honden, dat je zo’n poezenfanaat bent geworden 😉 ?

  Groetjes,

 4. Schijn bedriegt. Duw maar eens die poort open!

 5. Het schijnt dat je oogcontact moet vermijden, dat zou een hond als uitdagend ervaren. Maar ja… zo simpel zal het wel niet zijn vrees ik.

 6. 🙂 onze buren hebben ook zo een grote loebassen, en blaffen dat die doen! Tegen ons, tegen de facteur, tegen iedereen die langs komt. En als je de poort binnen gaat, dan gaan ze hun speelgoed halen 😀 hahahahaha!

 7. Veel hangt af van de lichaamstaal die het blaffen begeleidt. Als de oren in de nek gaan en de ogen een wit randje krijgen, kan je beter “blô Jan” spelen. Maar die twee van ons kunnen ook zo’n keel opzetten. Natuurlijk, op een kandidaat-inbreker die hun kop er niet bij ziet maakt dat de gewenste indruk. Maar ik vrees er een beetje voor als er één binnenkomt die kriebelachtig is: die overleeft de likjes niet…

 8. Plots, toen ze jouw geur roken, zijn ze stil geworden. Ik denk dat je in hun smaakpupillen viel, Sandrissimo.

 9. Ik ben niet bang van honden, maar ben toch ook ‘met gezag’ voorzichtig. Het blijven dieren, hé.
  Slim gedaan om naar de eigenaar te bellen.

 10. @Annemie – ik heb nooit een hond gehad, ik heb ook niks tegen goed opgevoede honden met verantwoordelijke baasjes. Ik ben alleen schuw van die blafbeesten waarvan je niet op voorhand weet hoe ze gaan reageren.

  @Stef Flater – ik vind honden over het algemeen wel lieve beesten hoor, heb ooit bijna eentje in huis gehaald, ’t is er gewoon nooit van gekomen en nu met die 2 katten, dat wil ik geen hond aandoen…

  @Hilde – katten daar ben ik al zo lang ik me kan herinneren zot van, maar je neemt niet zo snel een hond in huis als een kat hé?

  @Menck – ik ben mijn leven niet beu hoor! 😉

  @zeezicht – daarom heb ik ze ook niet rechtstreeks aangekeken, ik heb ze eigenlijk gewoon genegeerd…

  @Blah – zo ken ik er nog! Kweetniewat een lawaai en als je binnen komt, komen ze flodderen!

  @affodil – zo’n hond heb ik ook gekend, die maakte enorm veel lawaai, gewoon uit enthousiasme omdat er bezoek was…

  @chelone – mijn parfum (Aromatics Elixir van Clinique) zou ook rustgevende eigenschappen moeten hebben, spijtig dat dat alleen bij honden werkt! 😉

  @miche – ik kom nooit in de buurt van een hond zonder eerst aan de eigenaar te vragen of dat kan, tzeker sinds ik eens gebeten ben toen ik een jaar of 12 was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: