Gebrek aan kleding?

 Zondagmorgen bij het ontbijt…

 • (jongste zoon) Mama, heb je al jeansbroeken gewassen?
 • (oudste zoon) Ja, want wij hebben geen enkele propere lange broek meer! 
 • (jongste zoon) Eigenlijk zouden we toch dringend eens moeten gaan shoppen, hé mama?
 • (ikke) Hoe kan dat nu, er zitten er toch maar een paar in de was?  Allez, ga het vuil goed maar halen boven, dan steek ik die broeken rap efkes in ’t machien.

Oudste zoon komt naar beneden met 3 jeansbroeken, in de was vind ik er nog een stuk of 3.  Een paar uur later geef ik de gewassen en gedroogde exemplaren aan jongste zoon mee naar boven, om weg te hangen.  Die laatste kleedt zich om voor de Chiro en komt naar beneden, getooid in één van de zeldzame exemplaren,  waar nog geen schade aan te zien is. 

Nu hou ik de broeken die zichtbare slijtage vertonen, net bij voor dat soort activiteiten, maar zo’n broeken hingen zogenaamd niet meer in hun kleerkast.

Ik naar boven en de kleerkast van de zonen uitgemest.  Achtien (18!) lange broeken vond ik daar, maar goed dat ik dat even controleerde.  Ze hadden er niet beter op gevonden dan hun broeken al gauw efkes in de kast te leggen, ipv de moeite te doen om elke broek even op een kapstokje te hangen.

Nadat jongste zoon met een iets meer gehavend exemplaar naar de Chiro vertrok, heb ik oudste zoon de broeken laten passen waarvan ik een vermoeden had, dat die misschien te klein konden zijn (beide zonen zijn momenteel ongeveer even groot, ondanks een leeftijdsverschil van 2 jaar).  Drie waren er effectief te klein, dus die liggen nu klaar om weg te geven.  Dat brengt het saldo aan lange broeken, die nog passen en die proper in de kast hangen, op 15…

Gezien kleren kopen met de zonen, een dure en vooral ultra-stresserende activiteit is, ben ik blij dat ik daar toch nog even aan kan ontsnappen!

15 Reacties

 1. Hoe slaag jij er in godsnaam in om die broeken op een paar uurtjes te wassen én te drogen? Stop je ze in de droogtrommel?
  Verder een herkenbaar verhaal, hoor, niet alleen bij de jongens, maar ook bij de meisjes, al is het minder.

 2. @Marleen : Daarvoor dient een droogtrommel toch voor? Dacht ik?

  Hoeveel kleren ze hebben, hier willen ze toch steeds dezelfde broek aan. Dat is dan simpel : er mee blijven rondlopen tot ik was en ze daarna ze uit de wasmand plukken.

 3. @sandrissimo
  Jongens hé…. 😉

 4. @zapnimf: ik durf de jeans’kes daar toch niet in te stoppen, diek omen daar nog gekreukt uit en dan moet ik ze nog strijken. ’t Is nu wel een oud geval, misschien dat de nieuwe machines beter zijn op dat vlak. Misschien toch maar eens overwegen.

 5. Ik dacht dat mijn dochters veel kleren hadden, maar dit slaat alles…

 6. 18 of 15 jeansbroeken? *shock* Britt heeft er 3 en ik vind dat al veel, hahahahaha! Ik heb er ook 3: 2 relatief goeie en 1 radicaal versleten. Da’s wassen, drogen en aandoen he. En ja zenne, ik gooi die ook in de droogkast, véél minder strijk dan als ik ze buiten op ’t rek droog!
  Pfieuw, ben er nog niet goed van….15 broeken….

 7. De jeans welke te kort zijn, kunnen toch prima dienen om af te knippen voor de zomer? Of dragen ze dat misschien niet meer?

 8. 18 jeansbroeken? Da’s ongeveer het aantal dat ik in mijn hele leven al gedragen heb, schat ik.

 9. @Marleen – ik steek bijna alles in de droogkast! Dat geeft niet echt meer strijk, eerder minder eigenlijk. En als mijn kinderen dat een half uur aan hebben, dan zie je niet meer of dat gestreken is of niet…

  @Zapnimf – heel herkenbaar! 🙂

  @Annemie – inderdaad! 🙂

  @Patrick – jongens hebben alleen broeken hé, meisjes hebben ook nog rokjes en kleedjes…

  @Blah en Menck – dat is wel voor hun getwee hé. Die mannen zijn momenteel even groot en lange broeken worden (zonder ambras) broederlijk gedeeld. T-shirts en sweaters, daar wordt wel eens om gekibbeld.
  Het zijn ook niet allemaal jeansbroeken, er zitten ook andere types bij, in ribfluweel of in camouflagekleuren of meer sportieve stijl.

  @Zeezicht – omdat ze enkel in de lengte groeien en niet in de breedte, hebben zo nog redelijk wat shorts. Dat wordt ook niet veel gedragen, de oudste draagt dat categoriek nooit of nooit, ’t mag buiten 40° zijn, dan draagt hij nog een lange broek, de jonste is dan weer meer voor piratenbroeken of van die ruime (zwem)shorts. Als ik ze weggeef, kan ik er iemand anders een plezier mee doen hé?

 10. Oh zo herkenbaar… Ik heb de oudsten hun kleerkasten een paar weken geleden ook nog eens ‘uitgemest’…. Maar zij dragen ook liefst zoveel mogelijk dezelfde broeken.

 11. Is het nog altijd zo dat ze van kleren veranderen voor elke gelegenheid ? Mijn nicht was zo. Niet bij te houden. Soms na 1 uur gewoon aandoen, hup, de wasmand in.

 12. Dit kon mijn moeder een tiental jaar terug ook wel geschreven hebben. 😉

 13. Mannen! ’t Zijn al échte 🙂

 14. @Life is a dance – tja, eens dat dat begint te puberen…
  😉

 15. Maar dan nog…. 15 voor 2 :-)) Ik laat Britt dit postje liever niet lezen, hahahahaha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: