Eén hommel maakt de lente niet…

De eerste hommel van het jaar, maakte vandaag zijn/haar (?) opwachting. Dat beestje heeft niet echt een goei moment uitgekozen, want warm is het allerminst.

Op de foto lijkt het, alsof het een paar poten mist, maar toen ik het heel voorzichtig (met behulp van 2 stukjes karton) in de lavendel gezet heb, waren alle poten duidelijk aanwezig. Hopelijk geven die struikjes een beetje beschutting, want zo midden op de oprit, dat is toch niet echt een veilige plek voor zo’n kwetsbaar beestje.

hommel.jpg

6 Reacties

 1. Het is nog te koud voor die beestjes. Waarschijnlijk daarom dat hij/zij zo traag was ?

 2. Misschien nog slaapdronken…na de hibernatie! 😉

 3. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hommels#Anatomie_en_levenswijze
  Hommels zijn van dezelfde familie als de bijen.
  Bovenstaande link (naar Wikipedia) bevat veel en goede info over deze interessante en mooie diertjes.

 4. @Miche en Annemie – traag of niet, het is een beest met meer dan 4 poten en het heeft zwart/gele strepen, dus ik kom daar niet met mijn handen aan. Maar ik kan het dan ook weer niet laten zitten op een plek waar het gevaar loopt…

  @nagalore – ze zijn nuttig en een beschermde diersoort, je mag een nest hommels nooit verdelgen. Ze zijn ook absoluut niet agressief en als ik al sympathie heb voor een “meer-dan-4-potige“, is het wel voor de hommels!

 5. In de zon was het pertang zalig!

 6. Beste Sandrissimo,

  De redactie van Medium4You heeft uw weblog bezocht en van zijn kwaliteit en originaliteit genoten.

  Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “Een hommel maakt de lente niet” dat wij heel interessant vinden.

  Medium4You is een Belgische actualiteiten site waar ook kunst en avontuur aan bod komen, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

  Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen. Deze website wordt ter beschikking gesteld van alle inwoners van België, en elders in de wereld, in de hoop dat zij zich dit medium van meningsoverdracht, experimenten en avonturen zullen toeëigenen.

  Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

  Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele vragen die u zou hebben te antwoorden.

  Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site op elk moment bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

  Met vriendelijke groet,

  Het redactieteam van Medium4You

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: