Meet Kakkewiet!

Ik denk dat onze Kakkewiet een mereljongske is, eentje dat wat overmoedig is geweest en het nest wat te vroeg verlaten heeft. De kinderen vonden hem (of haar) op het gazon en namen hem direct in bescherming. Voor de kattenhaters onder jullie, hij mankeert helemaal niks, dus Ozzy en Mickey hebben hem zeker niet te grazen genomen! (Ze hebben er zelfs niet eens veel intresse voor eigenlijk.)

De pieren die de zonen gevangen hadden, gingen er heel goed in en die kweek bleef maar open gaan… ’t Was wel efkes moeilijk om het voeren onder de knie te krijgen, je moet dat bijna in zijn keelgat duwen, zodat hij enkel maar moet slikken.

Na wat surfen werd het duidelijk dat Kakkewietje minstens tot maandag op ons aangewezen zal zijn, geen enkel vogelcentrum was bereikbaar, of het moest zijn voor echte noodgevallen.

Gezien het pierenvangen nogal veel tijd in beslag nam en dat beestje ongeveer constant wil eten, ben ik met mijn oudste zoon op zoek gegaan naar meelwormen. In de derde winkel was het prijs, een zakje vieze wriemelbeestje rijker, togen we weer naar huis.

Ze vallen wreed goed in de smaak moet ik zeggen, hij heeft volgens mij al 2 keer zijn lichaamsgewicht in die beesten binnengespeeld. Zijn naam kreeg hij omdat hij zo ongeveer even snel kan kakken, als dat hij kan eten…

Zij die de komende nachten gaan moeten opstaan om een klein vogelke eten te geven, groeten u!

😉

4 Reacties

 1. ’t Is al zo vermoeiend als een baby, blijkbaar! Vind het een prachtige naam… Misschien ga je hem nog wel houden, na een intens weekendje samen…

  Groetjes,

 2. Toch maar voorzichtig zijn met al dat eten geven. Bij ons is het eens fataal afgelopen. Ik had het beestje al Kiki genoemd en ik heb tranen met tuiten gehuild toen het ineens dood bleek te zijn. Nu ja, het beestje was misschien ziek. Dat kan ook.

  Fijn trouwens dat er hier nog eens iets te lezen valt. 😉

 3. @Hilde – ik denk het niet, als ze hem in het vogelcentrum willen opvangen, is hij daar veel beter dan hier bij mij. En twee keer per nacht opstaan om tegenwriemelende meelwormen in dat bekje te duwen, daar is de charme ook heel rap af hoor…
  😉

  @Linn – mijn oudste zoon en ik geven hem ongeveer om de 2 uur eten (’s nachts eerder om de 4 uur) en als hij genoeg heeft, dan eet hij gewoon niet meer en vallen zijn oogjes toe. Toen we hem gisteren vonden, leek hij eerder op een hoopje ellende, maar nu is het een behoorlijk sterk en eigenwijs beestje geworden. Op hoop van zege hé, als wij het niet proberen, is hij zo wie zo “een vogel voor de kat”…

 4. Hoe lief !
  De naam is zeer toepasselijk. Heb ik al gezien in natuurdocumentaires : de ouder steekt iets in de bek, de kleine slikt en duwt er een ‘pakje’ uit, die de ouder meeneemt en verder laat vallen.
  Veel plezier ! ;- )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: