Kakkewiet – update

Onze “baby” woont sinds gisteravond in een kleine kartonnen doos, want de bloempot/nest waar hij eerst in verbleef, gaf hem zo te zien niet genoeg bewegingsvrijheid. Nu zit hij in een plastic bak (van ijsroom) die hem net genoeg ruimte geeft om zijn vleugeltjes te spreiden. Hij zit op een flink aantal lagen keukenpapier, zodat we die bak gemakkelijk proper kunnen houden. Als zijn “nest” vuil is, pakken we hem voorzichtig op en halen één laag keukenpapier weg, om de zoveel tijd moet je dat natuurlijk wel bijvullen.

De plastic bak staat in een kartonnen doos, die ongeveer 2 keer zo lang is als de bak. Als we zijn “nest” dan helemaal moeten verschonen, kan hij veilig in de ruimte naast de bak zitten. Hem uit de doos halen is geen optie, want dan slaat hij zijn vleugeltjes uit als je hem loslaat en is het moeillijk om hem weer te vangen, zonder hem pijn te doen.

Vliegen kan hij nog lang niet, de veren aan zijn vleugels zijn nog niet helemaal klaar, maar als hij die vleugeltjes uitslaat, merk je dat er verbazend veel kracht in zo’n klein beestje zit.

Per keer eet hij 8 à 10 grote meelwormen, bepaald geen makkelijk voedsel om te geven. Die beesten wriemelen natuurlijk voor hun leven en slagen er soms zelfs in, om weer uit zijn bek te kruipen! Ik vind dat eigenlijk best wel moeilijk, om levende beestjes te voederen, dus ik maak ze meestal dood, net voor ik ze aan Kakkewietje geef. Vreemd genoeg blijven ze dan nog een hele tijd kronkelen, ook als is hun kop eraf.

Tussendoor slaapt hij, met zijn oogjes een heel klein beetje open en dan ziet hij er zo schattig uit, dat je met tegenzin de doos weer dicht doet. Ik heb natuurlijk wel gaten in de doos geprikt. Volgens de info die ik hier en daar op het net vond, is dat de veiligste manier om hem warm te houden en ervoor te zorgen dat hij zich geen pijn kan doen. De doos staat in de bijkeuken, daar is het donker en het is er lekker fris.

Als we morgen betere pleegouders vinden, zal het moeilijk zijn om hem af te geven, ook al weten we dat hij daar veel betere kansen heeft dan bij ons…

12 Reacties

 1. Amai zo cool!

  Ik heb onlangs ook een mereljong willen redden van mijn kat maar ter vergeefs…

 2. Maar alleee!!! Hoe keischattig is dat ni zeg!!!! En wat goed dat je je over dat mormeltje ontfermt! Hij zal als dank later jullie terras nog met plezier komen volkakken, hahahaha!
  Hopelijk vind je maandag een opvangtehuis voor dat beesteke hè, je kan toch geen merel als huisdier houden… of wel?

 3. Cool. En goed dat je de kop van de meelwormen eraf haalt. Dit is zelfs een noodzaak, want die zou de ingewanden van het mereljong schaden.

 4. Ik wist niet dat je een mereljong kunt voeden. En hoe jij dat klaarspeelt met die wormen, amaai!
  Ik zou het niet kunnen.

 5. Die wormen vind ik ook maar niks… Blij dat ik het niet in zijn keelgatje moet proppen…

  Groetjes,

 6. ohhh echt lief, het beestje zelf dan, die wormen euhhh.. dat is iets minder… Met miss W. in huis zou het niet goed aflopen denk ik, gelukkig zijn jouw poezebeesten een stuk verdraagzamer !!

 7. Ja, chapeau van de meelwormen, ik mag er niet aan denken om die te moeten aanraken!

 8. Aaaah wat lief!! en wat goed dat jullie er voor zorgen…al hoop ik dat je ondertussen een ander baasje hebt gevonden hoor haha zijn de kids groter moet je nog s’nachts je bed uit om er 1 eten te geven 😉 en geef de katten maar een dikke knuffel van mij…die hebben dat ook wel verdiend om dat beestje met rust te laten (al denk ik dat het een te makkelijke prooi was haha)

  groetjes

 9. Goed gevonden dat nest-in-nest systeem.
  Die wormen … dat is ander koek, maar wat moet, moet hé. 😉
  Veel succes !

 10. Voedselrijke beestjes, die wormen. Ooit at ik ze zelf eens op een insectenparty (no kidding). Gefrituurd en met een slaatje zijn ze echt wel lekker.

 11. Zulke verhalen vind ik de max! Ik krijg er zelfs tranen van in de ogen. Gelukkig zijn er nog kinderen die hier belangstelling voor hebben en een moeder die hen leert zo te zijn.
  Maar het is al dinsdag en er kwam geen update meer.
  Is kakkewietje overleden?

 12. Oei nog geen update…dacht kom ff langs om te zien wat er met het kakkertje is gebeurt en of jullie hem hebben kunnen plaatsen. kom snel weer langs…

  groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: