Faits divers (II)

 • Al dat werk in de tuin begint op te brengen.  Die 376 bloembollen gaan misschien niet allemaal uitkomen, maar de overgrote meerderheid toont toch enigzins enthousiasme.  Alleen is er alweer een hoop onkruid uit te trekken, vooral die paardestaarten zijn een pest!!
 • Kakkewiet blijft maar groeien, ik begin ervan overtuigd te geraken, dat het een zij is, want merelmannekes zijn zwart, niet?  Haar vleugels zijn helemaal gevormd, volgens mij moet ze kunnen vliegen, maar wil ze niet, ze doet geen enkele moeite.  Als ze al vrijwillig van mijn hand loskomt, is het om in haar kooi te huppen…
 • Kakkewiet houdt van badjes, ze neemt er 4 (of meer) per dag en spettert daarbij heel haar kooi, en ca een vierkante meter vloer er rond, helemaal onder.  Madame verlangt dan ook meermaals per dag proper sanitair!  Ik wist niet dat vogels er zo’n bende van konden maken…
 • Beide zonen zitten morgen in het buitenland, de ene gaat een dagje naar Parijs, de andere trekt naar Movie Park Germany, die schoolreizen tegenwoordig, dat is toch wat anders dan in mijnen tijd!  Alleen kan bibie er morgen om half 6 uit, om de zonen op tijd op de bus te zetten natuurlijk.  ’s Avonds is het in 2 shiften, de jongste gaat rond half 10 thuis zijn, de oudste pas tegen middernacht, dat wordt een lange dag!
 • Vandaag een grote hangmand gekocht met Surfinia’s in alle kleuren, met in het midden een mooie hanggeranium in een prachtige fluwelige tint bordeaux.  Daar kon ik dus niet aan weerstaan, want tot hier toe kon ik maar niet beslissen welke kleur ik zou nemen en nu heb ik ze allemaal in één keer.
 • Voor onze Mickey is het leven één groot feest, alles is nieuw en spannend, hij kan uren jagen achter insecten op het terras of op het gras, ligt met veel plezier te rollen in het losse zand van de border, alleen die stortbui van daarstraks, dat vond hij maar niks, al zag hij er reuze schattig uit!
 • Ik ben weer helemaal in mijn Jane Austen-collectie gedoken, na “The Darcy’s give a ball”, met al die verwijzingen naar de andere romans, moet ik die allemaal opnieuw lezen natuurlijk!  “Pride and Prejudice” en “Emma” heb ik al uit, “Mansfield Park” bijna.

8 Reacties

 1. Ja amai, die schoolreizen waren zelfs in mijnen tijd zo nog niet! Dat ze der maar van genieten! 🙂

 2. Hmm, ik zou er ook goesting van krijgen om ze nog eens allemaal te herlezen.

 3. Full house en druk bij jullie.
  De ene neemt graag een bad en de andere niet. Zo is dat. 😉

 4. Zal die merel eigenlijk vliegen als ze het nooit gezien heeft?

 5. @Life is a dance – tja, wij gingen gewoon voor de 7de keer naar Bokrijk of zo!

  @zapnimf – net begonnen aan “Catherine” (Northanger Abbey) en daarna volgt dan “Sense and Sensibility”…

  @miche – ze is zo schattig als ze een bad neemt, alleen zou ik willen dat ze er niet zo’n bende van zou maken!

  @R.becca – ze vliegt al een beetje, meestal dik tegen haar goesting… Daarna zit ze me verwijtend aan te kijken en kan ze niet rap genoeg terug in haar kot huppen!

 6. amai wat een drukte zeg…wel leuk allemaal en zoveel verbouwingen. Betekend dat je tegen de winter alles weer in orde hebt? Amai dat wordt dan hard werken?
  Wow zo een vogeltje;-) best wel leuk

 7. Tja.. eigenlijk moet ge zo’n beest naar een vogelopvangcentrum (zie VOC bij de site van vogelbescherming Vlaanderen) brengen,,maar ik kan me voorstellen dat het wel leuk is om zo’n ukje groot te brengen. Probleem is dan natuurlijk dat ze gehecht geraken aan mensen .. hoe zou je zelf zijn als je niet meer hoeft te zoeken en te graven en te vechten voor eten, maar als het gewoon op een bordje wordt aangeleverd..
  Als je zorgt voor een gevarieerd dieet denk ik wel dat je hem door de zomer krijgt. En dan zal hij wel wat meer vrijheid willen.. maar hij zal niet ver van jullie tuin wegvliegen. Ik hielp vroeger als vrijwilliger in een VOC en wij hadden een merel die een paar jaar lang elke zomer ’s avonds in de veranda kwam slapen. Ook kraaiachtigen zijn heel “trouw” als ze door mensen worden opgevoed.
  Alle jonge merels zijn in het begin bruin en gespikkeld. Hun definitief pakje krijgen ze pas na hun eerste rui in het najaar.
  Veel plezier met de kleine k(n)akker !

 8. @Kristel – wij hopen tegen de herfst al alles in orde te hebben, dat wordt dus inderdaad hard werken!

  @Aardvarkske – dat was de bedoeling, maar de enige plekken waar ik iemand te pakken kreeg, waren asielen en de dierenbescherming. Verscheidene keren geprobeerd om het ene VOC, dat toch nog enigzins in de buurt ligt, te bellen, maar ik kreeg daar nooit iemand te pakken en zo is Kakkewiet bij ons gebleven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: